DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Alonso az utolsó tesztnap kellemes meglepetése

Megbízhatónak és az eddigiekhez képest gyorsnak bizonyult az Alpine a bahreini tesztnapok során, kezdenek kicsit kisimulni a ráncok Fernando Alonsónál és csapatánál.

Barcelonában inkább kérdések és kételyek övezték az Alpine próbálkozásait, Bahreinben a háromnapos tesztelés után már sokkal vidámabb arcokat láthattunk a francia istállónál. Fernando Alonso a tesztnap végén a harmadik helyen állt, a Haas azonban ráhúzhatott még egy órát, így Mick Schumacher nem kis meglepetésre bejött a második helyre az extra időben.

Így összességében a negyedik helyen zárt a kétszeres világbajnok spanyol, aki többekhez hasonlóan a zárónapon futotta meg legjobb körét Bahreinben. Bár közel egy másodperc a hátránya Max Verstappen mögött, ám a hollandhoz képest eggyel keményebb keverékkel futotta meg legjobb idejét (C4-essel).

Alonso és az Alpine sokkal elégedettebb, mint néhány nappal ezelőtt


Az AS újságírói egy sokkal mosolygósabb Alonsóval találkoztak. „Nagyon jó napot zárhattunk, végre kezdenek összeállni a dolgok, kezd beérni a munka az Alpine-nál. Egyáltalán nem volt semmi problémánk, sem az előző napon Esteban Oconnal, sem most nálam nem jött elő semmilyen gond az autóval. Ebben a két napban rengeteget tanultunk az autóról” – idézi a kétszeres világbajnok spanyol csillagot az AS.

„A negyedik legjobb idő egyértelműen nagy lökést ad számunkra, de azért nem vagyok teljesen biztos abban, hogy pont ugyanilyen jók lehetünk a jövő héten is, élesben. Ugyanakkor úgy vélem, sokkal jobban felkészültünk az idénykezdetre, mint a Bahreinbe érkezésünk előtt, boldogak vagyunk” – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: