DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 23. hétfő
F1

Nem is próbálkozott, mégis gyors volt a Red Bull

Beállításokat próbálgatott Max Verstappennel a csapat a bahreini teszt második napján, mégis második időt futott a holland – aki a Carlos Sainz elleni rövidke csatáját is élvezte.

A tesztnap hivatalos részét illetően Max Verstappen a második legjobb időt autózta pénteken – azért kell így fogalmazni, mert a Haas számára biztosított extra idő során Kevin Magnussen mindenkit lepipált. A regnáló világbajnok szerint átlagos napot teljesítettek – amelybe az utolsó órában némi csata is belefért Carlos Sainzcal:

verstappen-bahrein-teszt-day2



„A tőlünk telhető legjobb munkát végeztük ma: nagyon meleg van és elég sokszor lengették a piros zászlót” – értékelt Verstappen a Red Bull közleményében. „Elég jó nap volt, átlagos és meglehetősen sok kört pakoltunk az autóba. Ezeket a keverékeket nem is fogjuk használni a nagydíjhétvégén, szóval nem túl reprezentatív az eredmény. Jó móka volt egy kicsit csatázni Carlosszal. Azt hiszem, ő hosszabb etapot teljesített nagyobb üzemanyagmennyiség mellett, én pedig rövidebb etapot futottam. Miután elkaptam, DRS-t kezdett használni, szóval szerintem ő is versenyezni akart. Egyelőre elég jó az autó, de mindig van olyan terület, amin dolgozhatunk.”

Az energiaitalosok vezető versenymérnöke, Guillaume Rocquelin azt is elárulta, hogy elsősorban különböző beállítások próbálgatásával töltötték az időt (Sergio Perez szerint pedig szombaton még néhány újítást is fel fognak majd rakni az autóra), éppen ezért Verstappen erős eredménye még inkább megsüvegelendő:

„A mai nap inkább úgy nézett ki, hogy folyamatosan megálltunk: előző nap hosszabb etapokat teljesítettünk, így most inkább kipróbáltunk és teszteltünk néhány dolgot. Több időt töltöttünk a garázsban, hogy változtassunk az autón és egyúttal többet is kockáztassunk. Sokat tanultunk és rengeteg információt gyűjtöttünk. Meglehetősen elégedett vagyok azzal, amit találtunk, különböző irányokban is fejlődést értünk el, ami mind pozitív. Végeredményben úgy voltunk eléggé versenyképesek, hogy nem is igazán próbálkoztunk” – fogalmazott Rocquelin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: