DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Horner: Az új Mercedes nem szabályos

Lassan kezdődik az évad, ezzel együtt máris kezdődik a puskaporos hangulat a Formula-1-ben a két nagy rivális között. A Red Bull azonban cáfolja, hogy főnökük szabálytalannak titulálta volna a Mercedest.

FRISSÍTÉS: A Red Bull rövid közleményben jelezte, hogy Christian Horner semmilyen sajtóterméknek nem nyilatkozott az új Mercedesről. Az alábbiakban az eredeti cikk olvasható, amely így érvényét veszítette.

FRISSÍTÉS 2: Finomított álláspontján a Red Bull: Horner mégis nyilatkozott, de ez nem tekinthető a Red Bull hivatalos álláspontjának. Lassan eldönthetnék, mi igaz és mi nem...

A Sky Sports szakértője, a korábban bő egy évtizeden át F1-es versenyzőként tevékenykedő Martin Brundle úgy jellemezte a teljesen átépített W13-as kinézetét, „mintha egy tábla csokit kint felejtettek volna a napon és megolvadt volna. A karosszériát olyan mértékben formálták át, hogy valami egészen kreatív hűtési rendszer lehet ennek hátterében” – mondta Brundle.

A Red Bull csapatfőnöke egyáltalán nem boldog attól, amit látott a riválistól. „Az új Mercedes teljesen szembemegy a szabályok szellemével. Számunkra egyértelmű, hogy olyan részei vannak az átalakított versenyautójuknak, ami nem szabályos” – idézi Christian Hornert az Auto Motor und Sport.

mercedes-uj-dppi

Horner kerek perec kijelentette, hogy a Red Bull szerint az új Mercedes szabálytalan


A barcelonai teszten még mindenki a Red Bull csodájára járt formabontó oldaldobozai miatt, most azonban a Mercedes egyértelműen ellopta a showt, új autóján ugyanis nagyjából ezek a részek hiányoznak. Egyelőre az a hír járja a paddockban, hogy a Red Bull főtervezője, Adrian Newey igen tüzetesen szemügyre veszi az átformázott W13-ast. Most azonban leginkább arra hajlanak az energiaitalosok, hogy hivatalosan is tiltakozni fognak az FIA-nál a Mercedes gépének szabályosságát megkérdőjelezve.

Érdemes lesz követni az eseményeket a következő napokban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: