DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Eldőlt: Magnussen veszi át Mazepin helyét a Haasnál!

Korábbi versenyzőjét hívja vissza 2022-re az orosz pilótájától megváló amerikai csapat: Kevin Magnussen lesz Mick Schumacher csapattársa a jövő hétvégén rajtoló F1-es szezon során.

A Haas néhány napja jelentette be, hogy az orosz-ukrán háború okán azonnali hatállyal felbontja a szerződését eddigi névadó szponzorával, az Uralkalival, s ennek okán az általuk támogatott Nyikita Mazepinnel is. Így alig két héttel az évadnyitó előtt második versenyző nélkül maradt az alakulat: fő esélyesként a tesztpilóta Pietro Fittipaldit emlegették, s a bahreini gyakorláson ő is kap majd lehetőséget, de rajta kívül is számos opció felmerült, Gene Haas tulajdonos pedig arra is kitért, hogy szeretnének tapasztalt pilótát szerződtetni.

magnussen-haas-dppi



Nos, ez sikerült: szerda este ugyanis bejelentették, hogy Kevin Magnussen lesz 2022-ben Mick Schumacher csapattársa. Magnussen számára nem lesz ismeretlen a Haas, hiszen 2017-től 2020-ig náluk versenyzett, a tavaly előtti évad végén azonban elváltak az útjaik. A dán pilóta azóta elsősorban a sportautózásban jeleskedett, a Peugeot le is szerződtette a WEC-projektjébe (amelynek a debütálása azonban csúszik).

„Nyilván nagyon meglepődtem, de egyúttal örültem is a Haas hívásának” – nyilatkozta Magnussen, aki már a bahreini teszten autóba fog ülni. „Köszönetet szeretnék mondani a Peugeot-nak és a Chip Ganassi Racingnek is [utóbbiakkal az IMSA-ban szerepelt – a szerk.G, hogy elengedtek, hiszen túl csábító volt, hogy visszatérhetek a Formula-1-be, ráadásul egy általam jól ismert csapattal” – fogalmazott a pilóta, aki természetesen Günther Steineréknek is köszönetet mondott, és már izgatottan várja, hogy újra autóba ülhessen.

Ha mindez nem lenne elég: a Haas közleménye többéves megállapodást említ Magnussen kapcsán, így elképzelhető, hogy a dánt nem csak idén láthatjuk újra az F1-es rajtrácson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: