DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Giovinazzi máris visszatérhet

Bár a Haas csapatfőnöke Pietro Fittipaldit nevezte meg első opciónak arra az esetre, ha Nyikita Mazepinnek távoznia kellene az istállótól, egyes vélemények szerint Giovinazzi beugrása valószínűbb.

Az orosz-ukrán háború a sportban is érezteti hatását, az elmúlt napokban sok minden a feje tetejére állt, ami az orosz sportolók, illetve oroszországi nemzetközi sportesemények megrendezését illeti. A Haas már a tesztelés utolsó napjára levette az orosz főszponzor nevét autójáról, amiből egyenes út vezet odáig, hogy jó eséllyel Nyikita Mazepinnek sem lesz maradása az istállónál.

Günther Steiner a tesztpilótát, Pietro Fittipaldit nevezte meg elsőszámú jelöltnek erre az esetre, a brazil már teljesített is két futamot 2020 végén a Haasnál, akkor a sérült Romain Grosjeant helyettesítette az utolsó két fordulóban. A gárdát ismeri és valamennyire az autót is.

Elköszöntünk Giovinazzitól az év végén, de máris postafordultával vissza is térhet?


A Motorsport.com olasz platformja azonban sokkal valószínűbbnek tartja, hogy az Alfa Romeo által tavaly év végén menesztett Antonio Giovinazzi lesz a helyettes. A 28 esztendős olasz jelenleg a Formula-E-ben a Dragon-Penske Autosport istálló színeiben versenyez, de szerződésében van egy kilépési záradék arra az esetre, ha elérhetővé válik számára egy F1-es ülés.

A szaklap úgy véli, „a Ferrari támogatásával az F1-ben versenyző Giovinazzi visszatérése sokkal valószínűbb, mint Fittipaldi szerződtetése, az olasznak ugyanis 62 versenyes rutinja van a száguldó cirkuszban és összesen 21 pontot szerzett már az Alfával”. A Haasnál még hivatalos döntés nem született, de nagyon meg lennénk lepve, ha Mazepin ilyen körülmények között is maradhatna a Haasnál és egyáltalán az F1-ben is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: