DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 21. hétfő
F1

Alonso szerint fejlődött az Alpine

Összességében pozitívnak értékelte az első háromnapos tesztet Fernando Alonso. A spanyolok kétszeres világbajnoka szerint minden tekintetben előre léptek az előző évhez képest.

Három nap alatt összesen 264 kört tett meg Fernando Alonso és Esteban Ocon Barcelonában az Alpine A552-es autójával. A francia csapat idei versenygépével szerezett első tapasztalatok alapján egyelőre bizakodva tekint a jövőbe a csapat spanyol versenyzője.

Alonso úgy véli, főként a motor teljesítményét tekintve sikerült tovább fejlődniük, ami különösen azért nagy szó, mert rajtuk kívül egyik csapat sem használja az általuk alkalmazott erőforrást.



„Úgy gondoljuk, hogy előre léptünk a motor, a teljesítmény, de minden más terén is. A motort sok különböző területen frissítettük, szóval meglátjuk, hogy ezen az oldalon versenyképesek tudunk-e lenni, és megtartani a megbízhatóságot, ami tavaly megvolt, ez volt az autó egyik legerősebb pontja, hogy minden futamot befejeztünk, és egyáltalán nem voltak problémáink. Szóval igen, ezt a két dolgot kell kombinálni: a teljesítményt és a futamok befejezését” – idézte Alonso szavait a Grand Prix 247.

Alonso szerint a nagyszerű előjelek ellenére sem lehetnek nyugodtak, mivel nem tudják, hol tartanak a többiek.

„Amíg nem megyünk Bahreinbe, nem tudjuk azt sem, hogy a többiek mit csináltak a motorok terén, és hogy mennyit fejlődött mindenki ezen a télen. Új üzemanyagunk van, így mindannyian veszítettünk teljesítményt és mindannyian megpróbáljuk ezt visszaszerezni” – tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: