DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso: A Ferrarié most a leggyorsabb autó

A tesztelés tapasztalatai alapján a kétszeres világbajnok spanyol úgy véli, jelenleg a Scuderia van a legjobb helyzetben, őket kell majd utolérnie a riválisoknak. Eljött a Ferrari ideje?

A tesztelésen látottakat mindig kezeljük óriási fenntartásokkal, ezt a hibridérában már különösen megtanulhattuk, mivel szinte minden évben azt láthattuk, hogy a Mercedes megbújt a mezőnyben, rejtegetve valódi erejét. Aztán az évadnyitón robbantottak és mindenkit lesöpörtek az időmérőn és a versenyen is.

Ezzel nyilván tisztában van Fernando Alonso is, aki sok mindent látott már a Formula-1-ben. Mégis úgy gondolja, a Ferrarié jelenleg a legjobb versenyautó. Valóban remek sebességgel és megbízhatósággal jelentkeztek a vörösök, bár végül nem az övék lett a legjobb idő, azonos gumikeveréken Leclerc és Sainz kissé kiemelkedett a mezőnyből. De továbbra sem tudhatjuk, mennyire tette oda magát a többi rivális.

Alonso és Hamilton is a Ferrarit teszi az erősorrend élére, de az elmúlt években a Mercedes többször is altatott


„Számomra nagyon úgy tűnik, hogy a Ferrari rendelkezik ebben a pillanatban a leggyorsabb autóval, ami bizonyára komoly meglepetés. Ez Carlos Sainz számára és ennek köszönhetően Spanyolország számára is összességében kiváló hír” – ecsetelte véleményét Fernando Alonso a Marca hasábjain.

Az ő álláspontját erősíti meg Lewis Hamilton megfogalmazása is. „Végig tudtuk, hogy a Ferrari szinte nem is foglalkozott a 2021-es versenyautójával, minden erejét az idei, áttervezett modelljére fordította. Ezzel többhónapos előnyre is szert tehettek, de a végső erősorrend megállapítására még várni kell, meglátjuk” – fogalmazott Lewis Hamilton, aki a tesztnapok leggyorsabbjának bizonyult, igaz, a leglágyabb keveréken.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: