DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hetedik helyre pályázik az Alfa Romeo

A csapat hamar befejezte 2021-es fejlesztőmunkáját, hogy az idei évre koncentráljon – majd kiderül, kifizetődik-e ez a döntés, fogalmazott Frederic Vasseur. A csapatfőnök szerint a barcelonai problémákat hamar meg fogják oldani.

Két pocsék szezon után az Alfa Romeo abban bízik, hogy a 2022-es technikai szabályok és költséglimit segít előrébb kerülni a konstruktőri listán – 2021-ben csupán 13 ponttal kilencedikek lettek az összetettben.

„A legfontosabb dolog a fejlődés: mindig javulni kell, közelíteni a rajtrács legjobbjaihoz” – fogalmazta meg Frederic Vasseur az autóbemutatóval egybekötött vasárnapi sajtótájékoztatón, melyre a Formula.hu is meghívást kapott. „Mások a fő teljesítménymutatók, de ami biztos, hogy mindannyian a bajnokságért küzdünk, és a cél végső soron a bajnoki pozíció javítása.”



„A tavalyi szezon csalódást keltő volt a kilencedik helyezéssel. Ebben az évben sokkal jobban akarunk szerepelni. Ha számokról van szó, azt mondanám, a hetedik helyezés erős cél” – jelölt ki két pozícióval való javulást a francia csapatvezető. „Először fejlesztünk és gyártunk a költséglimit hatálya alatt. Természetesen a nagy csapatok valószínűleg megtartanak valamennyi előnyt, ezért realistának kell lennünk. De ismert, hogy tavaly elég korán befejeztük a fejlesztőmunkát, hogy teljesen 2022-ben koncentráljunk. Majd meglátjuk, kifizetődik-e ez a döntésünk.”

A vasárnapi bemutató a gyakorlatban csak az új fényezés leleplezését jelentette, miután a C42-t három napon keresztül láttuk Barcelonában: „A fényezésünk vadonatúj, de igyekeztünk megtartani a szellemiséget és színvilágot, a vörös és fehér kombinációját. Szép lett, és ötvözi az Alfa Romeo, az Orlen és Sauber színeit. Nagyon jó kombináció” – mondta a C42-ről Vasseur.

Az Alfa Romeo számára nem indult gördülékenyen a 2022-es szezon, a csapat által teljesített 175 kör a második legkevesebb volt a teszten – ezzel szemben a Ferrari 400 fölé jutott. A csapatnak Bahreinig orvosolnia kell problémáit:

„Ez a célunk, ez nem titok. Volt problémánk a pattogással, ami jellemző az összes csapatra. Aztán adódott mechanikai problémánk a teszt második részében. Ezt ki kell javítanunk és kihívást is jelent, de eléggé biztosak vagyunk benne, hogy megoldjuk jövő hétre. Filmes nap keretében ma pályára gurul az autó, és Bahreinben már a jó úton fogunk járni. Beszéltünk a pattogásról, jellemző az új szabályok esetében, hogy új problémákkal szembesülünk, de szerintem két verseny után már senki sem fog beszélni róla” – jósolta, hogy az új keletű, delfinezésnek is nevezett jelenség, amely az egyik legfelkapottabb témává vált a teszten, hamar feledésbe fog merülni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: