DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Az utolsó: Megérkezett Alfa Romeo C42 festése

Szokatlan módot választott autója bemutatására az Alfa Romeo. A csapat álcafestéssel vett részt a barcelonai teszten, és csak a gyakorlást követően mutatta be idei, az előző évhez képest megújult festését.

Az Alfa Romeo közép-európai idő szerint fél 10-re tűzte ki autóbemutatóját, majd megtréfálta azokat, akik arra számítottak, hogy a többi csapathoz hasonlóan egy többé-kevésbé elnyújtott műsor folyamán leplezik le a C42-t: egy jó negyedórával a bemutató előtt közzétették közösségi felületeiken a dizájnt.



Az elmúlt években megszokott vörös-fehér színkombináció maradt, de teljesen új eloszlásban: az autó hátulja borult vörös színbe (hasonlóan a 2021 előtti időszakhoz), valamint az autó orrának felső részét is pirosra fújták. Az indoklás szerint a Centro Stile – az Alfa Romeo márka tervezőközpontja – ezzel történelmi dizájnokot idézett meg, valamint az Alfa és a Formula-1-ben 30 éve szereplő Sauber előtt tisztelgett.

Maga a C42 nem újdonság, hiszen a modellt láttuk a fioranói bejáratáson, majd három napon keresztül Barcelonában a teszten – ahol az új pilótapáros, Valtteri Bottas és Guanyu Zhou alatt az egyik legkevésbé megbízható autónak bizonyult, így lesz még munka Hinwilben a közelgő szezonkezdet előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: