DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Kemény küzdelemre számít a Ferrari

Az első teszten mutatott forma ellenére továbbra sem bízták el magukat a maranellói istálló tagjai. A sportigazgató szerint erősen kezdtek, de még rengeteg munka vár rájuk.

Sem a tempó, sem pedig a megbízhatóság miatt nem kellett aggódniuk a Ferrari pilótáinak, akik összesen 439 kört hoztak össze az első háromnapos teszten Barcelonában. A Spanyol Nagydíjnak is otthont adó pályán elsőre kifejezetten erősnek tűntek az olaszok, ám ennek ellenére igyekeznek óvatosak maradni.

Laurent Mekies úgy gondolja, intenzív küzdelem vár rájuk az idei esztendőben, így megfelelően fel kell készülniük a rájuk váró kihívásokra.

 



„Összességében ez egy stabil teszt volt számunkra, hiszen sok kört megtettünk. A programunk nagy részét teljesítettük, amely három kulcselem köré épült. Először is a megbízhatóságról kellett visszajelzést kapnunk, ezért elsősorban a megtett körök számára összpontosítottunk. Másodszor, feltérképeztük az autónk számos paraméterét, az aerodinamikai teljesítménytől kezdve a gumikon át a járműdinamikai teljesítményig. Hosszú listát kellet feldolgoznunk a vizsgálatokból, és elég sok mindenen átmentünk a három nap alatt. Végül, de nem utolsósorban fontos volt, hogy a versenyzőinknek elegendő kört adjunk, mivel így megismerkedhettek a teljesen új autóval. Más vezetési stílust és más megközelítést igényel a különböző versenykörülményekhez” – idézte Mekies szavait az F1i.com

Az alakulat a teszt után visszatért a maranellói bázisára, hogy feldolgozza a Barcelonában gyűjtött nagy mennyiségű adatot, mielőtt Bahreinben folytatják a programot.

„Még rengeteg munka áll előttünk, és intenzív küzdelemre számíthatunk, ezért mindenkinek sok pont van a feladatlistáján. Köszönet illet a gyárban mindenkit, aki az elmúlt hónapokban keményen dolgozott, hogy jól felkészülten érkezzünk a versenypályára. Ez csak az első lépése egy hosszú évnek, amikor is nagyon keményen hajtunk majd”– zárta gondolatait a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: