DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Gasly és az AlphaTauri lehet az év nagy nyertese

Rendkívül elégedett az eddigi három tesztnappal és a tapasztalatokkal a Red Bull fiókcsapata és vezérpilótája, Pierre Gasly is. A csapatfőnök úgy érzi, remek autót építettek.

„Nagyon eredményes tesztelésen vagyunk túl, szerintem mindenkit nagy izgalommal tölt el annak megtapasztalása, hogyan viselkednek a pályán az új autók. Új gépünkről és annak vezetéséről is nagyon sokat tanultunk már ebben a három napban is, minden egyes körrel egyre inkább ráéreztem, hogyan is lenne a legjobb vezetni ezt az újfejlesztésű autót” – idézi Pierre Gaslyt az AlphaTauri sajtóanyaga.

„Egyelőre, úgy érzem, nagyon jól alakulnak a dolgaink. Bár itt még mindenki csak saját magára összpontosított és nem feltétlenül ment rá a legjobb teljesítmény megmutatására. Valóban egészen máshogy kell vezetni a megváltozott gépeket, az egyes helyzetekben teljesen másképp reagál az autó, mint korábban. Ez igaz például a fékezési pontokon és a kanyarokban is.”

Gasly és az AlphaTauri is rendkívül elégedett az új autóval - beleszólhatnak a nagyok csatáiba is?


„A tanulási fázist éljük, én is igyekeztem körről körre finomhangolni a vezetésemet, hogy alkalmazkodjak az új autóhoz és minél jobban megtaláljuk az autó ideális egyensúlyát. Sajnos az utolsó napon egyszer elvétettem egy féktávot és megtörtem az AlphaTaurit, de a tesztelés éppen erről szól, hogy meg kell ismernünk a határainkat. Rengeteg értékes adatot gyűjtöttünk a három nap során, ezt alaposan meg kell vizsgálnunk és Bahreinben újabb három napunk lesz tesztelni az új gépet” – tette hozzá Gasly.

„Rendkívül pozitívan zárult az AT03-as versenygépünk tesztelése Barcelonában. Úgy vélem, a mérnökeink kiváló autót fejlesztettek, gyorsnak és megbízhatónak is mutatkozik. Yuki Tsunoda és Pierre Gasly is rengeteg kört tett meg gond nélkül, erre a remek alapra építkezhetünk egész évben. Még Pierre apróbb balesete ellenére is 308 kört, 1440 kilométert tettünk meg a tesztelés három napja alatt, ami nagyon jó kezdés” – ecsetelte véleményét Franz Tost csapatfőnök.

„Rengeteg értékes adatot gyűjtöttünk az áttervezett autóról, egyelőre az látható, hogy a számítógépes szimulációk, a szélcsatornás adatok és a valós, pályán mutatott teljesítményünk között kiemelkedően jó a korreláció, ez pedig biztató a jövőre nézve is. Bahreinre néhány kisebb alkatrészen módosítani fogunk, de számomra egyértelmű, hogy egyelőre minden jó irányba halad a csapatnál” – tette hozzá Tost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: