DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Elásta a csatabárdot Wolff és Horner

Tiszta lappal, békében kezdi meg a 2022-es szezont a Red Bull és a Mercedes. Ugyan Abu Dhabinak komoly visszhangja lett, mostanra már a két csapat vezetője is úgy gondolja, ideje továbblépni.

Tavaly minden téren zajlott a küzdelem a Red Bull és a Mercedes között: Max Verstappen és Lewis Hamilton az egyéni világbajnoki címért vívtak az utolsó utáni pillanatokig tartó, kiélezett csatát, maguk a csapataik pedig a konstruktőri pontversenyben próbálták legyűrni egymást. Ám mindezeken felül, a médiában a csapatfőnökök is vívták a harcaikat: Christian Horner és Toto Wolff nem féltek odamondogatni egymásnak egész szezonon át.

A két vezető konfliktusa már-már paródiába illő volt olykor, Johnny Herbert egyenesen játszótéren veszekedő gyerekekhez hasonlította őket, ám az utolsó futam előtt nyilvánosan kezet ráztak, és így vonult el ki-ki a maga bokszába a finálé idejére. Ami után kezdődött elölről az egész csatározás…

2022 a szabályváltozásokkal mindenki számára egy új kezdet a Formula-1-ben, nem kivétel ez alól Wolff és Horner sem. Barcelonában a két csapatfőnök békésebb hangnemben szólalt meg, (egyelőre) egyikük sem szeretne egy olyan konfliktusba belemenni, mint tavaly. A Mercedes-vezér úgy vélte, nem igazán tett jót a sportágnak sem, ameddig ők ketten elmentek kollégájával.



„Igazából ez a konfliktus várható volt. Néha nagyon vaddá és brutálissá vált, de a tét nagyon nagy volt. Ez egy világbajnokság, az előnyért pedig a pályán és azon kívül is zajlik a küzdelem, ami rendben is van. De most már muszáj továbblépnünk. Abu Dhabi akkora vitatéma lett, hogy az már romboló volt az F1-ben érdekeltek részére. Lezártuk ezt a fejezetet. Most itt van 2022, a pontok lenullázódtak, új lehetőségek várnak ránk” – fogalmazott Wolff az első tesztnapon.

Horner, aki szerint a szezonzárót tekintve soha nem lesz egyetértés közöttük, osztotta kollégája véleményét, miszerint eljött az idő, hogy félretegyék a múltat. „Abu Dhabiról más a véleményünk, de az most már történelem. Itt van 2022, erre kell fókuszálnunk. Tavaly fantasztikus versenyzést láthattunk az elsőtől az utolsó futamig, és szerintem ez nagyban hozzájárult az F1 népszerűségéhez is. Reméljük, idén is hasonlóan izgalmas évünk lesz, bár néha lehetne kevésbé eseménydús” – fogalmazott a Red Bull-vezér, aki azt is reméli, a Mercedesen kívül idén más istállókkal is megvívhatnak. „Jó lenne, ha csatlakozna hozzánk néhány másik csapat is. Az új autók révén mindenki tiszta lappal indul. Ez az elmúlt negyven év legnagyobb szabályváltozása, de abban biztos vagyok, hogy a csapatok és versenyzők közötti rivalizálás ugyanolyan intenzív lesz, mint eddig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: