DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Semmi közünk Masi menesztéséhez

A Mercedes csapatfőnöke váltig állítja, hogy nem azért vonták vissza a fellebbezésüket a tavalyi szezonzárót követően, mert biztosítékot kaptak volna afelől, hogy Michael Masit eltávolítják.

A Ferrari bemutatójával egyidőben, csütörtökön kora délután jelentette be az FIA, hogy menesztik pozíciójából Michael Masit, az eddigi versenyigazgatót. Helyére nem is egy, de rögtön három ember került, ezzel pedig pont került egy hosszú ügy végére.

A szezonzárón – mint ismeretes – ellentmondásos döntést hozott a safety car mögötti újraindítással kapcsolatban Masi, ami végül Hamilton világbajnoki címébe került, akit Max Verstappen az utolsó körben előzött meg.

Az esetet követően a Mercedes azonnal panaszt nyújtott be, amit elutasítottak még aznap este, azonban jelezték, hogy élni fognak fellebbezési jogukkal, amit később végül visszavontak, egy rossz szóbeszéd szerint azért, mert biztosította őket az FIA, hogy Michael Masinak ez volt az utolsó F1-es versenye igazgatóként.



Toto Wolff a Mercedes bemutatóján cáfolta ezeket a híreket: „Az, hogy azért vontuk vissza a fellebbezési szándékunkat, mert azt mondták nekünk, hogy bizonyos emberek távozni fognak az FIA-tól, hamis. Nem tudom, miként kelt szárnyra ez a teória” – mondta Wolff.

„Úgy gondolom, szükséges volt az újraszervezés, mind a döntéshozók, mind a technikai szabályzat értelmezése szempontjából. A tavalyi egy nagyszerű szezon volt, mégis rossz szájízt hagyhatott egyeseknél, mert születtek olyan öntések, melyeket nehéz volt megérteni.”

A Mercedes csapatfőnöke arra is kitért, hogy meg sem fordult a fejében, hogy esetleg előre le lett volna játszva a szezonzáró: „Szó sincs ilyesmiről! Egyszerűen csak a körülmények és a következetlen döntések miatt alakultak úgy a dolgok, ahogyan. Ma már tudjuk, milyen beszélgetések zajlottak a háttérben, számunkra pedig azon a ponton elúszott a bajnokság.”

„Mohammed ben Sulayem bejelentéseivel most már félre kell ezt tennünk. Sosem fogjuk elfelejteni, mert az egyszerűen nem lehetséges, de most már 2022-re kell koncentrálnunk” – zárta rövidre a témát Toto Wolff.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: