DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Gasly: Hamilton egy Haasban utolsó lenne

Pierre Gasly még inkább felhívta a figyelmet, hogy mennyire a versenyautó a legfontosabb faktor a jelenlegi F1-ben. Lewis Hamilton is utolsó lenne egy Haasban, de ő maga úgyszintén.

Annyira hatalmas szakadékot láthatunk a két élcsapat és az üldözők között, nem beszélve a sereghajtókról, hogy lehet valaki akár a mezőny legjobb pilótája, a leggyengébb gépekkel, jó eséllyel az utolsó hely elkerüléséért harcolhatna – legjobb esetben.

Ez igazából jó ideje látható már, a hibridéra teljesen szétszakította a mezőnyt, már nincs 4-5 olyan istálló, akik folyamatosan futamgyőzelemre törhetnek. A két topcsapat teljesen elszakadt a többiektől, a Mercedes és a Red Bullt követő, a konstruktőri harmadik helyezést megcsípő Ferrari például majdnem 300 ponttal maradt el az összetettben.

Az AlphaTauri vezérpilótája, Pierre Gasly szerint nem jó, hogy ennyire az autó hozza az eredményeket a jelenlegi Formula-1-ben. Gyenge technikával a legjobbak sem tudnának kezdeni semmit.

Szinte minden az autón múlik, a legjobb pilóták sem szereznének pontot sereghajtó gépekkel


„Sajnos olyan jellegű a sportágunk, hogy az eredmények óriási százalékban úgy dőlnek el, milyen autóban ülünk. Ha a jelenlegi mezőny legjobb pilótájának például Lewis Hamiltont tekintjük, akkor is tudhatjuk, hogy egy Williamsben vagy egy Haasban az utolsók között lenne” – ecsetelte véleményét Pierre Gasly a Mashup internetes adásában.

„Kétséget kizáróan nem az lenne a kérdés, hogy harmadikként vagy ötödikként végez, hanem hogy a tizennyolcadik, vagy a tizenhatodik helyen. Hogy mire számítok az idei évben? Megpróbálok a tavalyi, remekül sikerült szezonomra építkezni. Valós reményeim vannak, hogy olyan évad következik, ahol a közvetlen élmezőny tagjaként küzdhetek a minél jobb helyezésekért, rendszeresen a legjobb ötben végeznék. Ha pedig az autó még ennél is ütőképesebb lenne, akkor még előrébb is csatáznék” - tekintett előre Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: