DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Alpine: Nem lesznek újabb változások

Miután bejelentették, az Alpine új csapatfőnökét, további személyi változásokról is beszámoltak a francia istálló részéről. A vezérigazgató szerint a jelenlegi felállással hosszú távra terveznek.

Csütörtök délután jelentették be, hogy az idei esztendőtől fogva az Aston Martin csapatától nemrégiben távozó Otmar Szafnauer foglalhatja el a csapatfőnöki pozíciót az Alpine alakulatánál. A szakember érkezése mellett az enstone-i gárda részéről azt is elárulták, hogy a tavaly hozzájuk csatlakozó Davide Brivio mostantól az Alpine Racing igazgatói szerepkörét tölti be, míg Bruno Famin a viry-chatilloni motorrészleget irányítja majd.

A vezérigazgató, Laurent Rossi szerint a változtatásokkal stabilitást szeretnének elérni, az új emberekben pedig nagyon bízik.

„Azt hiszem, ez egyfajta lezárása az összes függőben lévő kérdésnek, ami az emberekben felmerülhetett. Lehet, hogy idővel lesznek változások, de ami a felső vezetést illeti, szerintem nagyrészt ennyi. Persze előfordulhat, hogy esetleg itt-ott megerősítjük a csapatot, de semmi más nem várható. Nyilván Otmar Szafnauernek is meglesz a saját értékelése. Időt fog szánni arra, hogy elemezze a csapatot, ahogyan én is tettem egy évvel ezelőtt. Változásokat viszont csak később fog eszközölni, ha esetleg szükséges lenne” – mondta Rossi a RacingNews365-nek nyilatkozva.

Rossi a saját jövőbeli terveiről is beszélt, úgy véli, mostantól több ideje jut az F1-en kívüli dolgokra.



„Tavaly két okból is nagyon sokat foglalkoztam a sportággal. Egyrészt értenem, értékelnem és elemeznem kellett, másrészt pedig azért léptem be, mert kompenzálnom kellett néhány hiányosságot. Most visszatérek ahhoz, aminek több köze van a vezérigazgatói szerepkörhöz. Még mindig ott leszek, és látni fogtok a versenyhétvégéken, de talán nem mindegyiken és nem minden nap.  Nem igazán tudtam volna folytatni azt, amit eddig csináltam, így ez a többi fontos dolog rovására ment volna” – folytatta Rossi.

A vezérigazgató szerint az Alpine számára azért is tökéletes az időzítés, mivel a következő esztendőkben új utcai autókat terveznek piacra dobni.

„Most van időnk arra, hogy ezeket az autókat fejlesszük, megépítsük és bővítsük a márkakereskedői hálózatot. Most, hogy az F1-ről gondoskodtunk, jobban tudok erre koncentrálni, így ezzel újra egyensúlyba hozhatom a dolgokat” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: