DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Hivatalos: Szafnauer az Alpine új csapatfőnöke

Egy ideje már rebesgették, most pedig be is jelentették, hogy az Aston Martintól távozó szakember kerül a francia F1-es alakulat élére – de más kinevezésekre is sor került az istállónál.

Néhány hete derült fény rá, hogy Otmar Szafnauer hosszú évek után elhagyja a korábban Force India és Racing Point névre is hallgató Aston Martin csapatvezetői székét. A Formula.hu és a Formula Podcast már akkor több forrás alapján arról számolt be, hogy a szakember útja az Alpine-hoz vezethet, s ezt végül a csapat csütörtökön közleményben erősítette meg, így Szafnauer lett az istálló új csapatfőnöke.

„Örömmel tölt el, hogy csatlakozhatok a BWT Alpine F1 Teamhez, és készen állok arra, hogy mindenkivel együtt dolgozik azon, hogy elérjük a célunkat: hogy száz versenyen belül a bajnoki címért harcolhassunk” – kommentálta a kinevezését Szafnauer. A közlemény kiemeli: a csapatvezető feladata az enstone-i bázis és a versenyeken részt vevő gárda munkájának irányítása lesz.

00121012_004_1



De nem csak ezt az egy kinevezést jelentette be az Alpine. A korábban többek között a Peugeot endurance-világbajnoki programját egyengető Bruno Famin került a viry-chatilloni motorrészleg élére, az ő feladata lesz az erőforrással kapcsolatos feladatok felügyelete és az, hogy Enstone-tal tartsa a kapcsolatot a karosszériával való tökéletes integritás érdekében.

Emellett a csapathoz már tavaly csatlakozó Davide Brivio mostantól az Alpine Racing igazgatói szerepkörét tölti be: a MotoGP-ből átigazolt szakember feladata a tehetséges felkutatása és nevelése lesz, valamint a Speciális Projektek igazgatójaként ő felel azért, hogy a márka új motorsportos kategóriákban való szerepvállalás lehetőségét vizsgálják.

A közlemény megjegyzi: Szafnauer, Famin és Brivio egyaránt az Alpine Menedzsment Bizottságának tagja lesz, amelyet Laurent Rossi elnök-vezérigazgató, a vállalat első embere vezet.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: