DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alesi: Láttam az új Ferrarit, idén kiváló lesz

A Ferrari egykori francia pilótájának lehetősége adódott személyesen is alaposan szemügyre venni a vörösök idei versenyautóját. Mindezt már a leleplezés előtt. Alesi azt érzi, a Ferrari idén a Red Bull és a Mercedes szintjén lesz.

Csütörtökön leplezi le a sajtó előtt is nyilvánosan új autóját a Ferrari. A Scuderia F1-75-ös kódjellel ellátott versenyautóját már megtekinthette egykori futamgyőztes pilótája, Jean Alesi is, bár az interneten is körbejár már néhány kép, ami kiszivárgott az idei vörös rakétáról. De hogy valóban az is lesz-e? A francia szerint igen, az alapján, amit látott, biztos benne, hogy az olasz istálló idén ismét a legjobbak között lesz.

1995-ben nyerte egyetlen futamát Jean Alesi, mindezt a Ferrarival tette meg, Montrealban. Már jócskán benne vagyunk az idei F1-es gépek bemutatásának folyamatában, a Red Bull bevallottan közel sem a végleges formát mutatta meg, a Williamsnél azonban már igyekeztek nem rejtegetni tovább semmit.

A Ferrari megtalálta az utat a közvetlen élmezőnybe?


A Ferrari csak csütörtökön mutatja be új autóját, Jean Alesi viszont már látta. „Lehetőségem volt megtekinteni az új Ferrarit és teljesen letaglózott, mennyire keskeny építésű lett az autó. Remélem, hogy olyan gyors is lesz, mint a Red Bull és a Mercedes” – nyilatkozta lenyűgözve Alesi a Canal+ adásában.

Korábban a Red Bull vezetői is úgy nyilatkoztak, hogy kifejezetten tartanak a Ferrari feltámadásától 2022-ben, így gondolja a ’95-ös futamgyőztes is. „Őszintén szólva, ez az új autó egy drágakő. A Red Bullról semmi különlegeset nem tudhattunk meg eddig, mert az csak egy, a bemutatóra készült verzió volt, nem fedték fel a valódi formákat. A Ferrari viszont mindenkit sokkolni fog” – tekintett előre Alesi.

Valóban így lesz és a vörös istálló ereje is végre újra a régi lehet?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: