DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button: Verstappennek a vb-cím ellenére is bizonyítania kell

A tavalyi idényzáró utolsó köre a mai napig megosztja a közvéleményt. A Mercedes a versenyigazgató nyakába varrja a vereséget. Emiatt kellene Max Verstappennek újra bajnoknak lennie?

A 2009-es világbajnok úgy érzi, rengeteg rajongó gondolja úgy a 2021-es szezon hajráját, hogy Michael Masi és az FIA a Red Bullnak kedvezett és döntően befolyásolta a holland javára az egyéni világbajnoki cím végkimenetelét. Ha azonban Verstappen újra diadalmaskodna az év végén, már nem maradnának kétkedők és mindenki elfogadná igazi bajnoknak.

Bár év közben számos olyan döntés született, ami pedig egyértelműen Lewis Hamilton szekerét tolta, összességében nagyjából kiegyenlítődtek ezek a vitatott szituációk és az ezekben született határozatok. Időnként Verstappen és a Red Bull morgott, időnként pedig a Mercedes és Lewis Hamilton. De szinte mindenkiben az idényzáró utolsó köre maradt meg.

Verstappennek még bizonyítania kellene?


„Nem is kérdés, hogy számomra Max Verstappen az egész mezőny leggyorsabb és legtehetségesebb pilótája. Lewis Hamilton azonban annyira kiteljesedett versenyző, hogy ehhez még sokat kell dolgoznia a hollandnak, hogy elérje” – ecsetelte véleményét Jenson Button a Sky Sports adásában.

„Valószínűsítem, hogy az előző szezon után jóval nyugodtabban vezet majd, de továbbra is nagyon nyerni akar. Azt, ahogy az utolsó versenyt megnyerte, feledtetni akarja. Biztos vagyok abban, hogy amint kijön a pályára és újra mindig minden helyzetben a győzelemért fog csatázni a piros lámpák kialvásától a célig.”

„Megnyerte a világbajnoki címet, ez már a zsebében van. De biztos vagyok abban, hogy mindenképpen megpróbálja megnyerni az újabb bajnoki címet és akkor elmondhatja, hogy tessék, nem Michael Masin múlott a győzelme” – tette hozzá Button.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: