DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

McLaren: Néhány téren még hátrányban vagyunk

Bár Zak Brown, a wokingiak elnök-vezérigazgatója szerint a szakemberek már a helyükön vannak az F1-es istállónál, a létesítményeken még fejleszteniük kell, hogy felzárkózzanak a legjobbakra.

A néhány évvel ezelőtti mélypont után az utóbbi szezonokban folyamatosan fejlődő tendenciát mutatott a McLaren: 2020-ban a konstruktőri harmadik helyen végeztek, s bár tavaly erről lecsúsztak a Ferrarival folytatott és elveszített párharc után, Monzában viszont csaknem kilenc esztendő után nyertek futamot, ráadásul rögtön kettős győzelmet arattak.

mclaren-bemutato-2022



A 2022-es szabályváltozások jó lehetőséget adhatnának a wokingi alakulatnak, hogy még egy lépést tegyenek előre és végleg felzárkózzanak az élbolyba, Zak Brown elnök-vezérigazgató ugyanakkor visszafogottan optimista: szerinte létesítmények terén még van némi lemaradásuk.

„Úgy gondolom, megvan az összes emberünk, akire szükségünk van” – idézi Brownt a RaceFans.net szakportál. „Andreas úgy formálta a csapatot, hogy bajnok kaliberű tehetségekkel rendelkezzen, és szerintem ez meg is van. De úgy vélem, fel kell ismernünk és realistáknak kell lennünk, hogy még mindig fel kell zárkóznunk technológiai infrastruktúra terén: építés alatt áll a szélcsatorna, valamint a szimulátor és hasonlók. Szóval szerintem mindenünk megvan vagy épp készül.”

„Szerintem láthatjuk, ahogy fokozatosan egyre erősebbé válunk. Jobbak a bokszkiállásaink, a rajtjaink, a megbízhatóságunk – tavaly több pontot szereztünk versenyenként. Folyamatosan történnek a szükséges lépések ahhoz, hogy Andreas és James irányítása alatt előre haladjon és versenyképesebbé váljon a csapat. Áll még egy kis út előttünk, szóval óvatosan bánnék az olyan kijelentésekkel, hogy ’minden egyenlő most’, mert néhány téren még hátrányban vagyunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: