DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lehullt a lepel az új „kisbikáról”, az AT03-asról

Újabb 2022-es F1-es versenygépet mutattak be: ezúttal az AlphaTauri leplezte le az autót, amellyel idén is Pierre Gasly és Yuki Tsunoda igyekszik harcba szállni a minél jobb eredményekért.

A Haas, a Red Bull, az Aston Martin és a McLaren után ötödikként jött a sorban az AlphaTauri csapat- és autóbemutatója, amelyet már nem először időzítettek Valentin-napra.

Az energiaitalosok második számú alakulata nem cifrázta túl a prezentációt: egy rövid videón hullt le a lepel az AT03-as kódjelű versenygépről, amelyről ezzel egyidejűleg közzé is tették az ilyenkor szokásos fotókat. A színvilág nem változott, maradt a sötétkék és a fehér a két alap, csupán azok arányai és elhelyezése módosult. Ami talán a legszembetűnőbb eltérés az eddigi bemutatott modellekhez képest, hogy az orrkúp egészen az első szárny első eleméig nyúlik.

A csapatnál a versenyzőket illetően nincs változás: továbbra is az egyszeres nagydíjgyőztes Pierre Gaslyt és a tavalyi harmatosabban sikerült újoncidénye után második szezonjára készülő Yuki Tsunodát láthatjuk a két autóban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: