DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Olasz sajtó: Kételyek az új Ferrari aerodinamikája körül?

A jól informáltnak tartott helyi tudósító, Leo Turrini szerint az erőforrás terén nagy a magabiztosság a Scuderiánál, a karosszériát illetően azonban már más a helyzet.

A két évvel ezelőtti 2020-as szezon történelmi mélypontot jelentett a Ferrari számára a konstruktőri hatodik hellyel, tavaly azonban már megindult felfelé a csapat, hiszen bár győzelmet ezúttal sem szereztek, a tabellán feljöttek a harmadik pozícióba. A maranellóiak természetesen abban bíznak – egyébként több más középcsapathoz hasonlóan –, hogy a nagy 2022-es szabályváltozások pedig lehetőséget kínálnak arra, hogy még egy lépést tegyenek előre.

ferrari-teszt-2021



Nos, a Ferrarival kapcsolatos hírek kapcsán megbízhatónak és jól értesültnek tartott olasz újságíró, Leo Turrini szerint felemásak a várakozások a Scuderiánál. A tudósító szerint ugyanis az erőforrást illetően magabiztos a csapat, az aerodinamika kapcsán azonban már más a helyzet – minderről a Quotidiano blogban írt:

„Amennyire tudom, a Ferrari száz százalékig biztos abban, hogy a motorerő terén utol tudták érni az éllovasokat, még a bioüzemanyagra való átállás ellenére is. Ugyanakkor maradt némi kétely bizonyos innovatív aerodinamikai megoldások terén.”

Turrini értesüléseit persze érdemes fenntartásokkal kezelni, ahogy összességében az olasz sajtó forrásait is, a valós képet úgyis csak a teszteken vagy még inkább a szezon első futamain fogjuk látni. Mindenesetre a tudósító hozzátette, hogy érdemes óvatosan kezelni az előzetes várakozásokat, viszont az szerinte biztos, hogy amennyiben a Ferrari fél másodperc hátrányban lesz az első versenyeken a Mercedesszel és a Red Bull-lal szemben, akkor le is lehet tenni a világbajnoki álmokról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: