DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Fittipaldi a Ferrarira fogadna idén

A maranellói istálló sikerét várja a brazilok kétszeres világbajnoka. Emerson Fittipaldi szerint a Red Bull és a Mercedes rajta veszíthet a tavalyi csatájukon, a Ferrari pedig meglepetést okozhat.

A sikertelenül alakult 2020-as esztendő után a fellendülés jeleit mutatta a Ferrari a tavalyi évben. Az olasz istálló a konstruktőri pontverseny harmadik helyén zárt, két pole-pozíciót és több dobogós helyet is szerzett a szezon során, ám a futamgyőzelem nem jött össze.

Emerson Fittipaldi úgy látja, ez a jövőben változhat, a Scuderia pedig visszatérhet az élre, mivel a hírek szerint elég régóta készülődnek az új aerodinamikai szabályokra. Véleménye szerint a Red Bull-Mercedes kettős sok időt veszített a világbajnoki címért folytatott küzdelem miatt.



„A rajtnál gyorsabbak lehetnek, de egy olyan csapat, mint a Ferrari, már sokkal hosszabb ideje dolgozik az új szezonon. Nem tudhatod mi fog történni, sok meglepetés érhet. A nagyobb csapatoknak mindig van előnyük, de a többiek közelebb kerülhetnek, úgy gondolom, hogy kiegyensúlyozottabb lesz a helyzet” – mondta Fittipaldi a holland Motorsportnak.

A Lotus és a McLaren korábbi világbajnoka üdvözölte az új szabályokat, hiszen a változások eléggé megkavarhatják a lapokat.

„Örülök az új szabályoknak. Elsősorban abban reménykedem, hogy az autók sokkal jobban tudják követni egymást. Remélhetőleg így szórakoztatóbb versenyeket láthatunk majd. Mindenesetre, aki a legjobban kezeli az új szabályokat, az kerülhet igazán előnybe. Persze az év első kvalifikációjáig nem lehet biztosat mondani, mert a teszteken nem tudhatjuk, hogy teli tankkal mennek-e, és a pálya körülményei is nagyban befolyásolják a dolgokat” – zárta gondolatait Fittipaldi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: