DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Schumachert meglepte a riválisok elismerése

A Haasszal pontot sem szerző német újonc is bekerült a versenyzők rangsorának első tíz helyezettje közé, amire nem számított a fiatal pilóta. Az idei célja, hogy a mezőnyben is előrébb lépjen.

Mick Schumacher tavaly mutatkozott be a Formula-1-ben, ám mivel mindezt a sereghajtó Haas színeiben tette meg, a szintén újonc csapattársához, Nyikita Mazepinhez hasonlóan igazából esélye sem volt arra, hogy akár csak a pontszerzés közelébe kerüljön a futamokon.

A fiatal német ennek ellenére felfért a pilóták szavazatai alapján összeállt top 10-es listára, olyan versenyzőket is megelőzve, mint például Sergio Perez vagy Daniel Ricciardo. Schumacher nem is tagadta, hogy meglepte az ellenfelek elismerése:

schumacher-f1-2021-pilotak-dppi



„Egyértelműen jó érzés volt, nagyon örültem neki” – nyilatkozta a Sky Germanynek. „Hogy őszinte legyek, nem is számítottam rá. Ez lendületet ad nekem az idei évre is, hogy egy remélhetőleg gyorsabb autóban is megmutathassam.”

A Haas gyakorlatilag a teljes 2021-es szezont beáldozta annak érdekében, hogy a kezdetektől az új autóra fejlesztésére koncentrálhasson. Emiatt nagy a várakozás az amerikai csapatnál, hogy felzárkózzanak a középmezőnybe, és Schumacher szeme előtt is ilyesmi lebeg:

„A célom idén, hogy a lehető legelőrébb végezzek a Haasszal. Meglátjuk, mit hoz a jövő. Nyilván ez attól is függ, mi történik idén a Haasszal” – tette hozzá a német.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: