DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A pilóták szerint is Verstappen volt a legjobb

A csapatfőnökök után a versenyzők is megválasztották a mögöttünk hagyott F1-es szezon legjobbjait: a rangsort náluk is a friss világbajnok zárta az élen, megelőzve Hamiltont és Norrist.

Negyedik alkalommal szavaztatta meg a Formula-1 hivatalos honlapja a pilótákat arról, szerintük ki volt az adott év legjobb versenyzője. A húszfős mezőnyből tizennégyen voksoltak: a Mercedes, a Red Bull és az Alfa Romeo párosai nem adtak le szavazatokat. A versenyzők tízes listákat állítottak össze, amelyeket az F1-es szisztémának megfelelően pontoztak, s ezek összegéből állt össze a rangsor.

hamilton-verstappen-abudhabi-dobogo-dppi



Amelynek élén – akárcsak a csapatfőnökök listája esetén – a friss világbajnok, Max Verstappen végzett. A Red Bull hollandja itt is vb-riválisát, Lewis Hamiltont előzte meg, míg a képzeletbeli dobogó alsó fokára a mclarenes Lando Norris fért fel.

Az első hármas után a Ferrari duója, Carlos Sainz és Charles Leclerc következett a versenyzők ranglistáján, megelőzve az egy-egy dobogós helyezést begyűjtő Fernando Alonsót és Pierre Gaslyt, míg a top 10-et a Spában parádés időmérő után második George Russell, a hungaroringi futamgyőztes Esteban Ocon és talán némi meglepetésre a pont nélküli újonc, Mick Schumacher zárta.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: