DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Először nyilatkozott Hamilton Abu Dhabi óta

Megtörte a csendet a hétszeres világbajnok, habár nem jövőjéről nyilatkozott – a Mission 44 alapítványnak utalt egymillió fontos támogatást köszönte meg.

A Sky televíziótársaság 30 millió fontot szán a rendszerszintű rasszizmus elleni küzdelemre: a program részeként választották ki Lewis Hamilton Misson 44 nevű alapítványát, amelyet egymillió fonttal támogatnak egy kétéves időszakban. A Mission 44 elsősorban az oktatásra összepontosít: az alapítvány célkitűzése a kisebbségi csoportból származók iskolai és szakmai előmenetelének segítése.

Ami a bejelentésben kifejezetten érdekes F1-rajongók számára, hogy a Sky oldalán megjelent hír Lewis Hamiltont is idézi – a brit először adott bármilyen nyilatkozatot a 2021-es Abu Dhabi Nagydíj óta, melyen alulmaradt a vb-címért vívott csatában.



„Nagyon fontos számomra értelmezni és kezelni azokat a problémákat, amelyek eredményeként fiatalokat tanácsolnak el az iskolából” – idézi a lap Hamilton szavait. „Mivel én is tapasztaltam iskolai éveim alatt igazságtalan kizárást, teljesen megértem, mennyire felkavaró és stresszes tud lenni. Amikor elindítottuk a Mission 44-t a tavalyi évben, az ehhez hasonló kezdeményezések gyakorlatba ültetése személyes prioritás volt.”

„Hálás vagyok a Sky támogatásáért, hogy segítenek a Mission 44-nak akcióba lendülni. Ezen a partnerségen keresztül remélhetőleg jelentőségteljes változásban működhetünk közre azzal, hogy megfelelő stratégiákkal fegyverezzük fel az iskolákat, ezzel támogatva és felemelve a fiatal fekete tanulókat, ahelyett, hogy lemondanánk róluk” – beszélt arról, mire fogják fordítani a Skytól érkező összeget.

Mivel egy kizárólag szöveges formában megjelent rövid nyilatkozatról van szó, természetesen lehetséges, hogy Hamilton mondatatait a brit sajtós csapata szövegezte meg és nem közvetlenül az érintett nyilatkozott. Ami biztos, Hamilton Formula-1-es témáról továbbra sem beszélt a sajtónak, közösségi médiás oldalain pedig december 11. óta nem történt változás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: