DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Webber: Russell nem gyenge, elkaphatja Hamiltont

Számos szakértő még megkérdőjelezi George Russell felkészültségét, hogy az ifjú brit képes lesz-e felvenni a harcot Lewis Hamiltonnal. Mark Webber szerint ez nem is kérdés, Russell készen áll.

Bár George Russell még mindig igen fiatal, de egyáltalán nem számít már kezdőnek. 2019 óta három szezont lehúzott a Williams-Mercedesnél, közben pedig a gyári istálló teszt- és tartalékpilótájaként is dolgozott. Egyszer élesben is bevetették 2020 végén Bahreinben és nemhogy nem vallott szégyent, de ha nem hibázik sorozatosan a csapat legénysége, akkor azonnal meg is nyerte volna beugrófutamát a világbajnok istállóval.

Sokak szerint ezzel alaposan be is árazta a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, mivel az látszott a külvilág felé, hogy egy fiatal pilóta, az azévi versenyautóval szinte nulla tapasztalattal a semmiből bepattan a Mercedesbe és azonnal győzni is tudott volna, ha a gárda nem szerencsétlenkedik többször is a bokszkiállásoknál.

Webber nem vár további bizonyítékokra, szerinte Russell elkaphatja Hamiltont


Idén csapattársként mutathatja meg. „Lewis Hamilton ellen teljes szezonon át küzdeni kimondottan nagy kihívás lesz. De George-nak már közel 50 futamnyi tapasztalata van, számomra nem kérdés, hogy készen áll arra, hogy Hamilton valós kihívója legyen csapaton belül” – ecsetelte véleményét Mark Webber a Formelaustria.at-nak adott interjújában.

„George pontosan tisztában van vele, hogy hirtelen óriásit ugranak majd vele szemben az elvárások, mivel a Mercedesnél versenyez. Szinte természetesnek kell lennie, hogy minden versenyhétvégén az első sorba kvalifikálja magát, illetve lehetőleg az összes futamon a legjobb pozíciók egyikén végez” – tette hozzá az ausztrál, aki 2010-ben valós eséllyel csatázhatott a bajnoki címért, de végül nemcsak Fernando Alonsótól, hanem a nevető harmadikként végül világbajnokká váló Sebastian Vetteltől is kikapott kis különbséggel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: