DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Schumacher nyomás nélkül versenyezhetett

Nem érzi úgy Mick Schumacher, hogy nagy teher lett volna rajta a tavalyi esztendőben. A fiatal pilóta 2021-ben mutatkozhatott be, ám véleménye szerint nem volt igazán nehéz helyzetben.

Nem volt könnyű a tavalyi szezon a Haas csapata számára. Az amerikai istálló nem fejlesztette a versenygépét, így elég hamar jelentős hátrányba kerültek a riválisokhoz képest, a pontszerzésre pedig nem volt valós esélyük.

Utóbbi csökkentette a nyomást Mick Schumacher szerint. A német versenyző úgy látja, ez kevesebb motivációt jelentett, a többéves szerződés pedig biztonságot adott.



„Azt hiszem, könnyebb volt, mint amire számítottam. Nem volt rajtam nyomás amiatt, hogy mit csinálok majd a jövőben. Igazából nem volt semmi, ami kívülről befolyásolhatná ezt a döntést. Viszont az is látszott, hogy élveztem volna azt a terhet, amit a pontokért való harc jelentett volna, hogy ott legyek fent és küzdjek érte” – idézte Schumachert a Motorsport.

A Haas pilótája szerint sokaknak meglepő lehet, hogy olyan versenyzők vannak a mezőny hátsó részében, akik korábban bajnokok lettek az utánpótlásban.

„Ha minden hétvégén a pontokat szerzel, az nyilvánvalóan más megvilágításba helyezi az embert, mintha folyton csak hátul vagy. Egyértelmű, hogy azok az emberek, akik ismerik és értik a sportot, látják, hogy mit csinálok, de azok az emberek, akik talán nem annyira rajonganak érte, csak annyit vesznek észre, hogy hátul vezetek, és csodálkoznak, hogy miért, hiszen láttak már korábban is bajnokságot nyerni. Szóval ez egy kicsit más megközelítés, de azt hiszem, ez jót tett nekünk. Jövőre szerintem még rengeteg minden vár ránk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: