DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Button: Hamilton folytatja és megnyeri a nyolcadikat

Az egykori csapattárs is állást foglalt a mindenkit foglalkoztató kérdésben. Jenson Button szerint is látjuk a 2022-es mezőnyben a hétszeres világbajnokot, akit továbbra is motivál, hogy az F1 legsikeresebbje legyen.

A Formula-1-es cirkusz aktív tagjai, korábbi világbajnokok, szakértők: Lewis Hamilton 2022-es versenyzéséről vagy visszavonulásáról rengetegen megszólaltak az elmúlt hetekben, leszámítva magát a csendbe burkolózó érintettet.

Ki mit gondol arról, mi jár a hétszeres világbajnok fejében? A teljesség igénye nélkül: az 1996-os világbajnok, Damon Hill szerint túlzottan csábító az újabb vb-cím kilátása a britnek ahhoz, hogy abbahagyja. A következő évet megnyerő Jacques Villeneuve szerint a háttérben más okok is állhatnak, Hamilton arra vár, mennyire ütőképes autóval rukkol elő a Mercedes. David Coulthard úgy gondolja, honfitársa jövőjét cseppet sem befolyásolja, mi történt Abu Dhabiban, ő akkor döntött a folytatásról, mikor aláírta 2023 végéig érvényes szerződését.

 



A diskurzusba most Hamilton egykori mclarenes csapattársa, Jenson Button is beszállt: „Igazán remélem, hogy versenyezni fog. Úgy is gondolom, hogy versenyezni fog, mert meg akarja nyerni a nyolcadik világbajnoki címét, hogy a történelem legtöbb trófeát nyert Formula-1-es versenyzőjévé váljon. És ezt is fogja tenni, őszintén így gondolom” – nyilvánított Hillével egybecsengő véleményt Button a Good Morning Britain műsorában.

„Bár vitás módon végződött a szezon, az év összességét kellene nézni” – beszélt a 2009-es világbajnok arról, rongálta-e az F1 imázsát az Abu Dhabi Nagydíj botránya. „Az F1 egy csodálatos hely, két fantasztikus versenyző csap össze minden hétvégén. Az új szezonnal kapcsolatban pedig mindenki izgatott. Új szabályok jönnek, minden arról szól, hogyan fejlődnek az autók az év során” – mondta Button.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: