DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Totót jobban sokkolta a kudarc, mint Lewist”

Így vélekedik David Coulthard, aki szerint a hétszeres bajnok már nagyon unja azokat a hangokat, melyek szerint neki kellett volna 2021-ben győznie. Abban sem hisz, hogy Abu Dhabi befolyásolná a Mercedes-pilóta jövőjét.

Lewis Hamilton látványos hallgatásba burkolózik december 12., a világbajnoki cím elvesztése óta. Ennek ellenére honfitársa, az ex-F1-es David Coulthard úgy gondolja, a hétszeres bajnokot sokkal kevésbé viselte meg a kudarc, mint azt a többség feltételezi.

„Szerintem lassan már unja, hogy mindenki azt mondja neki, ’megraboltak, Lewis’ és ’te vagy a nép bajnoka, Lewis’. Igyekezni fog, hogy bele se bonyolódjon ilyen beszélgetésekbe” – mondta Coulthard a Telegraph lapnak. „Szerintem a valóság az, hogy a történtek kisebb sokként érték őt, mint Totót, a csapat többi részét vagy a rajongóit.”



A 13-szoros nagydíjgyőztes skót abban is biztos, hogy Hamilton nem fog a történtek hatására kiszállni a Formula-1-ből: „A nagy döntést akkor hozta meg, amikor az előző szezon közepén aláírta új kétéves szerződését. Nem gondolom, hogy ezen Abu Dhabi bármennyit is változtatna. Természetesen szeretett volna győzni. Úgy vélem, valóban nagyon érzelmektől fűtötten viselkedett, ahogy bárki tette volna ilyen körülmények közt.”

„Nem hasonlíthatom magam Lewishoz sikeresség vagy gyorsaság terén, de abban tudok azonosulni vele, hogy az érzelmek addig tartanak, amíg a pillanat. A siker eufóriája gyorsan elvész, és ugyanígy a vereség miatti csalódás is hamar elillan” – magyarázta meg saját tapasztalatán keresztül, miért nem fog Hamilton érzelmi alapon dönteni a Formula-1-ben való folytatásról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: