DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Villeneuve: Hamilton döntése a Mercedes autójától függhet

Jacques Villeneuve elmondta, lehet még egy oka annak, hogy Lewis Hamilton a szezonzáró óta hallgat. Szerinte lehet egy döntő tényező, ami befolyásolja majd döntését a folytatásról.

A szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon történt ellentmondásos befejezés óta se híre se hamva Lewis Hamiltonnak a közösségi médiában és úgy egyáltalán a nyilvánosság előtt. Egy-két lesifotó szerint az USA-ban piheni ki a 2021-es szezon történéseit a hétszeres világbajnok, aki sokak szerint Michael Masi döntése miatt maradt „csak” hétszeres.

Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve szerint Hamilton komolyan elgondolkodhatott a befejezésen, és ha a Mercedes az előzetes várakozások alapján nem tud világverő autót építeni, az nagyban befolyásolhatja is a brit döntését.

„A döntése nagyban fog múlni azon, milyen autót ad a Mercedes Hamiltonnak. Könnyen nyerni lehet majd vele vagy sem?” – elmélkedett Villeneuve a La Gazzetta dello Sport hasábjain. „Lewis most egy kicsit megfáradt, mivel Nico Rosberg visszavonulását követően könnyen zsebelte be a vb-címeket, szóval valószínűleg nem kíván részt venni még egy olyan szezonban, mint a tavalyi.”

A Mercedes idén minden bizonnyal visszatér az ezüsthöz


„Azt gondolta, simán behúzza majd a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címet, de nem ez történt. Kicsit olyan volt ez az egész, mintha ott lett volna egy gyémánt a kezében, aztán valaki hirtelen kiveszi onnét. Így pedig nyilván nehezebb megemészteni a vereséget, mintha Verstappen végig vezette volna az egész versenyt.”

Továbbá a kanadai expilóta arra is gondol, hogy Hamilton a hallgatásával próbálja magát elszigetelni Toto Wolfftól is, aki nem viselte jól a vereséget, rádiózásaiból és dühkitöréseiből hamar mémek lettek ugyanis az interneten.

„Én egy kis mértékben úgy is értelmezem Hamilton hallgatását, mintha szeretne némi távolságot tartani önmaga és Wolff közt. El lehet fogadni a vereséget emelt fővel is, de Wolff olyan volt, mint valaki egy családi társasjátéknál: a végén nem ő nyert és a levegőbe repítette az egész táblát a végén. Véleményem szerint ez rontott Toto imázsán, Hamilton pedig óvatosan közelíti meg ezeket a dolgokat, hiszen a jövőjét talán Hollywoodban képzeli el.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: