DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg reagált arra, hogy Hamilton Bottast nevezte meg legjobb csapattársaként

Öt év után véget ért Lewis Hamilton és Valtteri Bottas partnersége a Mercedesnél. A hétszeres világbajnok szerint a legjobb csapattársa volt a finn, de mit szól ehhez Nico Rosberg?

Nico Rosberg már a kezdetek kezdetén a Mercedes csapatának tagja volt, hiszen 2010 óta erősítette az istállót Michael Schumacher oldalán, mígnem a 2012-es szezon után végleg visszavonult a hétszeres világbajnok, hogy utat nyisson Lewis Hamilton számára.

A 2014-es szabályváltozások pedig meg is ágyaztak az elmúlt évek egyik legnagyobb rivalizálásának a két csapattárs között, aminek Rosberg 2016-os vb-címét követő azonnali visszavonulása vetett véget. Ezt követően Valtteri Bottas érkezett az Ezüst Nyilakhoz, ami egy sokkal nyugodtabb ötéves ciklust hozott el a Mercedeshez.



A finn idén már az Alfa Romeónál fog versenyezni, de mikor bejelentette döntését, Hamilton azt írta a közösségi médiában, hogy ő volt az eddigi legjobb csapattársa, amit azóta többször is hangoztatott. A Sky Sports-nál meg is kérdezték a 2016-os világbajnokot, mit gondol Hamilton szavairól.

„Ne már, ez tiszteletlenség. Mi rosszat tettem?” – viccelt először a 2016-os világbajnok, majd komolyra fordította a szót: „A konstruktőri bajnokságot nézve nagyon hasznos tagja volt a Mercedesnek Valtteri, így megemelem előtte a kalapom.”

„Öt éven keresztül egy rendkívül nyugodt légkör volt uralkodó a csapaton belül, ami az én időmben nem volt elmondható. Ez sok erőt adott a csapatnak, tavaly pedig jobb teljesítményt nyújtott, mint Perez a Red Bull-lal, szóval megérdemli az elismerést.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: