Steward
Balogh Boglárka
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 22. vasárnap
F1

Rosberg reagált arra, hogy Hamilton Bottast nevezte meg legjobb csapattársaként

Öt év után véget ért Lewis Hamilton és Valtteri Bottas partnersége a Mercedesnél. A hétszeres világbajnok szerint a legjobb csapattársa volt a finn, de mit szól ehhez Nico Rosberg?

Nico Rosberg már a kezdetek kezdetén a Mercedes csapatának tagja volt, hiszen 2010 óta erősítette az istállót Michael Schumacher oldalán, mígnem a 2012-es szezon után végleg visszavonult a hétszeres világbajnok, hogy utat nyisson Lewis Hamilton számára.

A 2014-es szabályváltozások pedig meg is ágyaztak az elmúlt évek egyik legnagyobb rivalizálásának a két csapattárs között, aminek Rosberg 2016-os vb-címét követő azonnali visszavonulása vetett véget. Ezt követően Valtteri Bottas érkezett az Ezüst Nyilakhoz, ami egy sokkal nyugodtabb ötéves ciklust hozott el a Mercedeshez.A finn idén már az Alfa Romeónál fog versenyezni, de mikor bejelentette döntését, Hamilton azt írta a közösségi médiában, hogy ő volt az eddigi legjobb csapattársa, amit azóta többször is hangoztatott. A Sky Sports-nál meg is kérdezték a 2016-os világbajnokot, mit gondol Hamilton szavairól.

„Ne már, ez tiszteletlenség. Mi rosszat tettem?” – viccelt először a 2016-os világbajnok, majd komolyra fordította a szót: „A konstruktőri bajnokságot nézve nagyon hasznos tagja volt a Mercedesnek Valtteri, így megemelem előtte a kalapom.”

„Öt éven keresztül egy rendkívül nyugodt légkör volt uralkodó a csapaton belül, ami az én időmben nem volt elmondható. Ez sok erőt adott a csapatnak, tavaly pedig jobb teljesítményt nyújtott, mint Perez a Red Bull-lal, szóval megérdemli az elismerést.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: