DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Valtterivel kommunikáltam először

A hétszeres világbajnok már többször elmondta, Valtteri Bottast tartja az eddigi legjobb csapattársának. Most beszélt a hozzá és korábbi társaihoz fűződő viszonyáról is.

2007-es debütálása óta a McLarenben és a Mercedesben is több csapattárs megfordult Lewis Hamilton mellett, jövőre George Russell személyében pedig újabb név iratkozik fel a listára. Voltak, akikkel nehezebben fért össze, különösen, ha azok komoly házon belüli kihívónak számítottak a világbajnokságban, másokkal azonban gördülékenyebben ment a munka.

Hamilton a Sky Sports olasz kiadásának beszélt a csapattársairól, hogy melyikükkel milyen is volt a kapcsolata. Természetesen különbségeket vélt felfedezni az életkor viszonylatában; újoncként még máshogy állt ő is a kollégákhoz, mint most, 36 évesen. „Őszintén szólva ez nagyon függ attól, életem melyik szakaszában voltam. Amikor még csak kölyök voltam, Alonso volt mellettem. Lelkes és tehetséges voltam, de nem tudtam, hogyan kezeljem a dolgokat” – idézte fel debütáló évét, melyről már Max Verstappen és a nyomás kérdése kapcsán is nosztalgiázott.



Szerinte a következő csapattársait sem lehet egyértelműen kategorizálni, jók vagy rosszak voltak-e. Mindegyikükkel meg kellett küzdenie a maga módján. „Később más helyzetben találtam magam Kovalainennel, Jensonnel és Nicóval. Különböző dolgokat tanultam tőlük. Mindegyikük kihívás volt. A csapattársadat sosem hagyhatod figyelmen kívül, mert kölcsönösen tanultok egymástól. Persze hibázhatsz is, de semmin nem változtatnék mellettük, sem jobb, sem rosszabb irányba.”

A legjobb csapattársaként azonban már ismétlődően Valtteri Bottast nevezi meg, és részletesebben is megindokolta, miért. „Ez egy olyan sport, ahol két különböző világbajnoki címért küzdünk. Megpróbáljuk megnyerni az egyénit, de az is a munkánk, hogy a konstruktőrit is begyűjtsük, szóval muszáj együttműködnünk. Most először fordul elő, hogy igazán kommunikálok a csapattársammal. Elmondjuk egymásnak, hogy én így vagy úgy érzem ezt vagy amazt. Nem titkolunk semmit, próbáljuk fejleszteni egymást, segíteni egymásnak, hogy a legjobb formánkat hozzuk. Előtte senkivel nem volt ilyen, ez valami különleges. Emberileg pedig fantasztikus. Pályán kívül úgy beszélünk egymással, mint két úriember. Semmi trükközés” – dicsérte a Mercedesnek év végén búcsút intő Bottast Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: