DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: Sainz nagyon gyorsan tanul

Ez volt az egyik fő erőssége a spanyolnak Mattia Binotto csapatfőnök szerint az első náluk töltött F1-es idénye során – de azt is hangsúlyozta, hogy mindent meg is tettek a beilleszkedése érdekében.

A Sebastian Vettel helyét a Ferrarinál átvevő Carlos Sainz volt a 2021-es Formula-1-es szezon egyik pozitív meglepetése: rendkívül gyorsan beilleszkedett az új környezetbe, s bár kellett hozzá Charles Leclerc többszöri pechje is, végül a pontversenyben megelőzte a csapattársát is, sőt ő lett a legjobb a középmezőny pilótái közül.

sainz-dppi-2021-ferrari



Nem véletlen, hogy arról szólnak a hírek, hogy akár már az új évad előtt szerződést hosszabbíthatnak a spanyollal, akinek a munkáját Mattia Binotto is nagyra tartja. A csapatvezető ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a Scuderia is mindent megtett azért, hogy Sainz hamar felvegye náluk a fonalat:

„Egyértelműen nagyon elégedettek voltunk ezzel. Úgy vélem, ezt már a télen belefektetett komoly erőfeszítések is előidézték” – nyilatkozta Binotto a RacingNews365.com hasábjain. „Gyakran járt Maranellóban, hogy leüljön a mérnökökkel, hogy átbeszéljék az autót és a folyamatokat. Szóval rengeteg munka zajlott Maranellóban, a szimulátorban, hogy megpróbáljon felkészülni a szezonra. Úgy gondolom, láthattuk ennek a munkának az eredményét. Nem sokkal az első teszt előtt egy régebbi autóval is mehetett Fioranóban, szóval mindent megtettünk, hogy segítsük Carlos beilleszkedését.”

Binotto Sainz hozzáállásával is igencsak elégedett volt: „Nagyon jól teljesített, mivel nagyon gyorsan tanul. Tanulmányozza a dolgokat, igyekszik tanulni, próbálja megérteni a dolgokat, és úgy vélem, kiegyensúlyozottan haladt előre a beilleszkedésben, valamint a teljesítménye is folyamatosan fejlődött az idény során.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: