DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso: Kimi sosem játszott piszkos játékokat

A Formula-1 világában hatalmas űrt hagy maga mögött Kimi Raikkönen, aki egy rövidebb megszakítással két évtizeden át volt része a száguldó cirkusznak. Egy őszinte, nem taktikázó ember.

Pályafutása kezdetétől úgy ismerhettük Kimi Raikkönent, aki sosem volt a szavak embere igazán. Ebből számos humorforrás származott a későbbiekben, például nem szerette, ha túl sokat beszélnek a fülére rádión verseny közben. A médiabeli megnyilvánulásai is többségében szűkszavúak és lényegre törőek voltak, hosszú interjút készíteni vele kész csoda volt.

A „Jégember” gyorsan belopta magát a rajongók szívébe, mindig is az egyik legnépszerűbb pilóta volt a mezőnyben, ezért is érezhetjük majd úgy, hogy pótolhatatlan hiányt hagy maga mögött. A veterán finn nem rejtette véka alá, hogy nem fogja hiányolni az F1-et, ám ez fordítva nem igaz.

„Kimi alapvetően őszinte és becsületes, egy olyan ember, aki soha nem játszott piszkos játékokat. Ugyanakkor valóban melegszívű személyiség, akiről sok mindent elmondhatok, csak azt nem, hogy jéghideg lenne” – dicsérte egykori riválisát Fernando Alonso, szavait pedig a Speedweek.com idézi.

Alonso nagyra becsüli Raikkönen őszinte jellemét


A Ferrari csapatfőnöke is csak a dicséret hangján szólhatott a 2007-es világbajnokról. „Nagyon régóta ismerem már Kimit, azt hiszem, több, mint tizennégy éve. Mindig is fantasztikus és nagyon gyors pilóta volt és szerintem egyébként még most is remek sebességgel rendelkezik. De mindennek tetejébe remek személyiség is” – ecsetelte véleményét Raikkönenről Mattia Binotto.

„Kimire mindig lehetett számítani, egész életében tisztelettudó volt, akkor is, ha egyébként nem beszélt sokat. A viselkedése is megmutatta, hogy kiváló ember. Az egész paddocknak hiányozni fog, nemcsak a vezetési tudását, de a személyiségét illetően is” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ezzel mindannyian egyetérthetünk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: