DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Nem tart a Mercedes megbízhatósági gondjaitól a McLaren

A Mercedes-erőforrás tavalyi sorozatos problémái ellenére Zak Brown nyugodtan várja a 2022-es szezont. A McLaren főnöke bízik a motorpartner embereiben és a sajátjaiban is.

Emlékezhetünk, különösen a szezon második felében micsoda cserebere ment a két Mercedesnél motorok tekintetében; Valtteri Bottas például duplaannyi erőforrást használt el, mint amennyi megengedett, de Lewis Hamiltont is nem egyszer hátrébb sorolták emiatt. Mint arra a tavalyi évad is tökéletes példa volt, a megbízhatóság kulcskérdés, 2022-ben, az ismeretlenben pedig főleg nem szeretne senki extra meglepetéseket.

A Mercedes persze nem nyugszik bele abba, hogy az előző szezonban nem ment minden tökéletesen az erőforrások tekintetében sem, és nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy egy kellően erős motor dolgozzon majd mind az ő, mind partnercsapataik autóiban; a hírek szerint egy új turbótól már most sokat várnak. Toto Wolff szerint a korábbi, Ferrarival vívott csatározásuk hozta őket nehéz helyzetbe, mert máshová került a fókusz, de még egyszer ezt a luxust nem szeretnék megengedni maguknak.



Zak Brown, a McLaren ügyvezető igazgatója épp ezért nyugodtan várja a Mercedeestől érkező új, 2022-es erőforrást. A wokingiak tavaly óriási harcban álltak a Ferrarival a konstruktőri bajnokság harmadik helyéért, ám végül év végére lemaradtak, így a bronz a vörösöké lett. Hasonló vagy még jobb teljesítményt szeretnének idén is, ebbe viszont nem fog beleférni semmiféle megbízhatósági gond, de Brown nem is aggódik emiatt.

„Egyelőre jól muzsikál. Szerencsére tavaly nagyon jó volt a megbízhatóságunk. De mindannyian tudjuk, hogy ez nem csak a motoron múlik” – dicsérte Brown a Mercedes-erőforrást, majd a csapat méltatásával folytatta: „Az embereink remek munkát végeztek az első évben ezzel a motorral, így nem is aggodalmaskodtunk annyit, mint mások.”

Ez a nyugalom pedig marad is, főleg, miután egyeztettek a motorpartnerrel. „Épp a múlt héten beszéltem erről Totóval, és ő elég optimista volt. A verseny a motorok terén nagyon szoros, de egyáltalán nincs félnivalónk” – nyilatkozta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: