DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen: Közel sem csak Vettel hibája volt a Ferrari bukása

Sebastian Vettel a napokban arról nyilatkozott, hogy saját nagy bukásaként élte meg, hogy a vörösökkel nem sikerült megnyernie a világbajnoki címet. Kimi Raikkönen viszont megvédte csapattársát.

2015 és 2018 között négy szezont töltöttek el közösen a Scuderiánál és eközben igen jó barátokká váltak. Utolsó két közös évükben Vettelnek esélye volt legyőzni Lewis Hamiltont és a Mercedest is, ám a világbajnoki hajrában sosem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt az olaszok szerették volna, így végül mindkétszer simán bezsebelte a bajnoki elsőséget a brit ász.

Így hiába próbált már Fernando Alonso és Sebastian Vettel is többszörös világbajnokként újra a csúcsra érni a vörös istállóval, mégis Kimi Raikkönen 2007-es (!) világbajnoki győzelme marad az eddigi utolsó, amikor egyéni címet nyert a Ferrari. Egy évre rá még legalább a konstruktőri siker összejött, de azóta tényleg semmi.

Raikkönen egyértelműen kimondta, hogy közel sem csak a pilótán múlott Vettel elszalasztott világbajnoki győzelme a Ferrarinál


Vettel úgy fogalmazott nemrég, hogy azért ment a Scuderiához, hogy ötödik világbajnoki elsőségét az olaszokkal szerezze meg, de ez nem sikerült, mert elbukott. Erősen saját hibájaként utalt erre, ám a nemrég visszavonult Kimi Raikkönen szerint ez közel sem csak a német miatt történt.

„Mind azért vagyunk itt, hogy nyerjünk. Ha nem sikerül győzni, az valahol mindig egy bukás. Ugyanakkor ezt ne a legrosszabb értelemben vegyünk egy pilóta szemszögéből, mert egy sikertelen időszak mögött számtalan más ok is meghúzódhat. Ha olyan istállóhoz szegődik valaki, ahol győzelemre számít és ez nem sikerül, az bizony nem kevésszer előfordul” – ecsetelte véleményét Kimi Raikkönen a Beyond The Grid podcastjében.

Raikkönen már korábban elmondta, hogy a vezetés volt az egyetlen dolog, amit igazán szeretett ebben a sportágban és örül, hogy nem repülőkön és szállodákban kell töltenie az idejét. Vettel azonban még nem adta fel, idén is az Aston Martin színeiben próbálkozik a Formula-1-ben, remélhetőleg nagyobb sikerrel, mint tavaly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: