DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Idén vár sokat Tsunodától az AlphaTauri

Pierre Gaslyval nagyon elégedettek, de Tsunoda botladozásán sem lepődtek meg - 2022-ben viszont már többet várnak tőle a tapasztalata miatt.

Nem akart ujjal mutogatni Yuki Tsunodára a 2021-es szezon értékelésekor Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke. A szakember szerint világos, hogy az újonc japán a tapasztalatlansága miatt szenvedett ilyen arányú vereséget házon belül Pierre Gaslyhoz képest, ráadásul a francia pilóta egyébként is kiemelkedő szezont futott.

tsuni_1



"De ezt tudtam már a szezon előtt is. Ez az ára annak, ha újonc versenyződ van" - mondta Tost Tsunodáról a RacingNews365-nek adott interjújában. A szakember szerint az egy év tapasztalat viszont rengeteg segít majd a japánnak, akitől 2022-ben már többet vár, jobb eredményeket, stabilabb versenyzést és természetesen több pontot. "Ez a tanulási folyamat és szerintem ennek gyümölcse az AlphaTauri, de a Red Bull számára is a következő szezonban érik be. Amint Yuki több tapasztalatot gyűjt, természetesen több pontot is fog szerezni" - tette hozzá.

"Pierre-rel nagyon elégedett vagyok, fantasztikus és drámai javuláson ment keresztül, közben pedig a fejlődési görbéje még mindig felfelé ível, ez nagyon fontos dolog. Muszáj azt mondanom, hogy Pierre fantasztikus munkát végez és nagyon remélem, hogy idén egy versenyképes csomagot tudunk alá rakni, mert azzal minden esetben ott tud lenni az első hat-hét helyen" - mondta Gaslyról Tost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: