DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: McLaren vs. Ferrari csatát akarnak a rajongók

A wokingiak ausztrálja szerint a tavalyi szezon egyik érdekes történetszála volt, hogy a két patinás istálló harcolt egymással a vb-bronzért, de jobban örülne, ha az első helyért tehetnék ugyanezt.

Miközben a fő fókusz természetesen a Mercedes és a Red Bull világbajnoki párharcán volt a 2021-es Formula-1-es szezonban, mögöttük hasonlóan izgalmas és fordulatos küzdelmet vívott egymással a konstruktőri harmadik helyért a McLaren és a Ferrari – amelyből a wokingiak monzai győzelme és erős kezdése ellenére végül az idény végén erősebbé váló Scuderia került ki győztesen.

A legtöbb statisztikai mutató szerint ez a két istálló számít az F1 legsikeresebbjének, ezért a McLarent erősítő Daniel Ricciardo szerint a szurkolók is örülnek, hogy az előző évek szenvedése után újra előkelőbb helyekért harcolhatnak, s ennél már csak az lenne népszerűbb helyzet, ha mindezt a vb-címért tehetnék:

ricciardo-mclaren-ferrari-2021-dppi



„Kívülről nézve ez egy klassz sztori, hogy a sport két legnagyobb csapataként volt néhány gyengébb évük, most pedig zárkóznak vissza és egymással harcolnak. Bárcsak az első helyért menne a csata! Szerintem ez az, amire igazán vágyik sok rajongó” – idézi Ricciardót az Autosport.

Az ausztrál hozzátette: neki a vasárnapi versenyeken nem számít, kivel kell harcolnia a pályán, a csapat szempontjából viszont jó, ha van egy konkrét rivális, akinek legyőzését célul tűzhetik ki maguk elé – s még jobb, ha ez a történelmi rivális alakulat:

„Mindig jobb, ha van miért harcolnod. Ha csak egyedül mentünk volna a harmadik helyért, mert a Red Bull és a Mercedes túlságosan előttünk van, a Ferrari pedig túlságosan mögöttünk, az szerintem kevésbé lenne izgalmas. Szeretem, ha van egy cél, amit üldözhetek. Nyilván bizonyos mértékig arra koncentráltunk csapatként, hogy őket legyőzzük. Számomra versenyzőként nem számít a lámpák kialvása után vasárnap, hogy milyen színű az autó. Ha úgy érzed, legyőzhetsz valakit, akkor meg is próbálod. Csapatként viszont az, hogy van egy ilyen cél és párharc, az ad némi… nem akarok motivációt mondani, de célt. Így minden hétvégén van miért dolgozni és nem is hagy minket elkényelmesedni.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: