DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Binotto: Fél másodpercet buktunk a döntésünk miatt

A Ferrari csapatfőnöke úgy véli, nagyjából fél másodpercbe került számukra, hogy eldöntötték, az egész tavalyi szezonban a 2022-es fejlesztésekre koncentrálnak.

Ahhoz kétség sem fér, hogy a Ferrari érte el a legnagyobb fejlődést az elmúlt szezonban. Bár többre is juthattak volna, szemük előtt a 2022-es fejlesztések és az új autó lebegett – tudatosan hoztak döntést arról, hogy inkább erre koncentrálnak. Nem kerteltek, már a szezon elején leszögezték, mi a prioritás, ennek fényében pedig még nagyobb siker számukra, hogy be tudták húzni a konstruktőri harmadik helyet. 

A végeredmény miatt nem panaszkodhattak, hiszen a 2020-as hatodik helyhez ez igenis kecsegtető, ám egy ponton maradhatott bennük hiányérzet: nem szereztek futamgyőzelmet. A jövő évre vonatkozóan azonban egyértelműen leszögeztél: a cél a fejlődés és a győzelem.

 



Mattia Binotto szerint a szezonon belüli fejlesztések elleni döntés fél másodpercébe került a csapatnak. „Ha az elmúlt éveket nézem, vagy azt, mennyivel nőtt a különbség köztünk és a Mercedes között, azt mondanám: az átlag öt tized” – fogalmazott a csapatfőnök a GPFans-nak. „Úgy gondolom, ha mindent beleadunk, elkötelezzük magunkat és jelentős erőfeszítéseket teszünk, valamint számos erőforrást fektetünk a fejlesztésekbe, akkor 0,5 másodpercet érhetünk el. Most azonban úgy döntöttünk, a költségsapka miatt a prioritás nálunk a 2022-es autó fejlesztése.”

„A 2020-as évünk alapján számunkra egyértelmű volt, hogy tavaly nem tudtuk volna utolérni az élmezőnyt, épp ezért döntöttünk amellett, hogy a jövőre koncentrálunk és folyamatosan próbálunk szilárd alapokat lefektetni. A csapat választotta ezt, a mi döntésünk volt” – magyarázta Binotto. 

Bár a Ferrari a hónap elején bejelentette a cég átstrukturálását, az olasz csapatfőnök megtartotta vezetői szerepét és úgy véli, a változtatások nem lesznek hatással F1-es csapatukra, továbbá neki sem lesz több felelőssége.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: