DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ferrari: Cél a fejlődés és a győzelem

Mattia Binotto, a Scuderia F1-es vezetője bízik benne, hogy még a tavalyinál is versenyképesebb lesz a maranellói istálló, ami reményei szerint néhány pole-ban és győzelemben fog megmutatkozni.

Nagyot lépett előre tavaly a történelmi mélypontot jelentő 2020-as évad után a Ferrari, amely a McLarennel vívott egészéves harc után a harmadik helyen végzett a konstruktőri világbajnoki tabellán. Persze a Formula-1 történetének legsikeresebb csapata számára nem egy bronzérem lehet a végső cél, ráadásul immár két teljes szezon telt el úgy, hogy nem nyert futamot a Scuderia.

Ezzel Mattia Binotto is tisztában van, ugyanakkor a csapatvezető igyekszik visszafogottan optimista célokat kitűzni a 2022-es szezonra – minderről a The Race szaklapnak nyilatkozott: „Ami fontos lesz számunkra az előttünk álló szezonban, hogy tovább fejlődjünk, és hogy tovább csökkentsük a hátrányunkat a riválisokkal szemben. Az új szabályok egyértelműen lehetőséget jelentenek.”

ferrari-f1-2021-teszt-dppi



„Reményeink szerint versenyképesek leszünk, ez pedig számomra azt jelenti, hogy olyan helyzetben legyünk, hogy futamokat nyerhetünk. Hogy ez azt jelenti-e, hogy a világbajnokságért is harcolhatunk? Ma úgy látom, még mindig elég nagy a hátrány. De a Ferrarinál ez a DNS-ünk része: a legfontosabb, hogy legalább néhány versenyen harcolhassunk a pole-ért és a győzelemért. Ez az egyszerű következménye a folyamatos fejlődésünknek. Csalódott lennénk, ha nem javulnánk tovább az előző évhez képest.”

Binotto azzal is tisztában van, hogy az is benne lehet a pakliban, hogy több csapat is jobban beletalál az új szabályokba, de a csapatfőnök reméli, hogy a maranellóiak ez esetben is gyorsan tudnak majd reagálni a helyzetre:

„A szezon elején különbségek lesznek az autók versenyképessége között attól függően, hogy az egyes csapatok hogyan értelmezték a szabályokat és milyen megoldásokkal rukkolnak elő. Ami fontos nálunk a Ferrarinál, hogy képesek legyünk felismerni a gyenge pontjainkat és gyorsan orvosolni őket. Kulcsfontosságú lesz, hogyan reagál a csapat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: