DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Változhatnak a Ferrari színei

Csak az utolsó teszten derülhet fény a Ferrari idei dizájnjára. A hírek szerint a maranellói istálló még nem a végleges festéssel fogja bemutatni a 2022-re szánt versenygépét február 17-én.

Hatalmas várakozás előzi meg az idei autókat, hiszen a következő szezontól kezdve lépnek életbe az új aerodinamikai szabályok, melyek jelentősen megváltoztatják a versenygépek eddig megszokott kinézetét.

A Ferrari egy hónap múlva leplezi le a legújabb autóját, melynek hivatalos elnevezést még nem árulták el egyelőre, ráadásul a Motorsport információi szerint könnyen lehet, hogy a csapat festése is változni fog a Bahreini szezonnyitóig.

A tervek szerint a bemutatóra néhány nappal az első barcelónai teszt előtt kerül sor, azonban a hírek alapján könnyen elképzelhető, hogy ott még egy másik dizájnt láthatunk majd az olaszok autóin. Ez főként a szponzori érdekek miatt alakulhat így. Az F1 továbbra sem véglegesítette még a tesztek közvetítésére vonatkozó terveket, valamint a Ferrarinál is voltak változások az elmúlt hetekben, miután egy korábbi főszponzoruk idén visszatér hozzájuk.




A Santander 2010 és 2017 között támogatta a Ferrarit, akkor a spanyol bank logói meghatározóak voltak a dizájn szempontjából, ez pedig előfordulhat, hogy ismét hasonlóan alakul a mostani megállapodásuk fontossága miatt. A Santander ugyanis határozottan támogatja a Ferrari egyik fontos törekvését, a karbonsemlegessé válást, melyet 2030-ig szeretnének elérni.

Ezen felül a színezés is változhat, mégpedig a szurkolók miatt. A tavalyi mugellói versenyhétvégén egy különleges festést választottak, amivel nagy sikert arattak, így ez adhat még némi inspirációt a Ferrari számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: