Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 17. kedd
F1

Russell nem fogja tanulmányozni Hamiltont

A Mercedeshez újonnan érkező brit F1-es pilóta szerint hétszeres világbajnok csapattársának a fő erőssége ugyanis éppen az, ahogyan képes alkalmazkodni a különböző helyzetekhez.

Nem sok helyen változott a mezőny összetétele 2022-re, viszont a legfontosabb átigazolás kétségkívül George Russellé, aki a Williamsnél eltöltött három esztendő után immár a Mercedest fogja erősíteni. A konstruktőri világbajnok istálló így egy teljesen brit felállással vág neki az új idénynek, hiszen Lewis Hamilton társa lesz a fiatal tehetség (hacsak a hétszeres világbajnok nem dönt a távozás mellett az Abu Dhabiban történtek okán).

russell-mercedes-teszt-dppi_1Russell karrierjének eddigi legnagyobb kihívása és lehetősége lesz, hogy Hamilton oldalán szerepelhet, de a 23 éves versenyző kijelentette: nem áll szándékában előzetesen tanulmányozni csapattársát – azt is megindokolta, miért:

„Nem, nem fogom tanulmányozni Lewist” – idézi a pilótát a GPFans. „Méghozzá azért, mert az ok, ami olyan nagyszerűvé teszi őt, ahogyan képes alkalmazkodni az adott helyzethez.

Russell arra is rámutatott, hogy ráadásul az új szabályok miatt teljesen másképp kell majd vezetni a 2022-es autókat, mint a korábbiakat: „Vadonatúj autónk lesz. Senki sem tudja, mi lesz a legjobb módja a vezetésüknek. Biztos vagyok benne, hogy a Mercedes 2022-es autója más lesz, mint a tavalyi, ahogy más lesz, mint a Red Bullé, a Ferrarié vagy a McLarené. Mindegyiknek meglesznek a saját kis rejtelmei.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: