DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Fogy az idő, fogy az esély Hamilton visszatérésére?

Már lassan két hét is letelt az idei esztendőből, egyre gyorsabban közelítenek a téli tesztek, aztán az új szezon. Hogy lesz-e a mezőnynek továbbra is egy hétszeres világbajnok tagja, azt még kérdés.

Miközben a Williamstől feljebb lépő George Russell már a Mercedes egyenruhájában pózolt, addig csapattársáról mit sem tudni. Már a kolléga kiléte sem biztos: Lewis Hamilton az egy hónappal ezelőtti, drámaira és erősen megkérdőjelezhetőre sikerült szezonzáró után hallgatásba burkolózott, és a hírek szerint egyáltalán nem biztos, hogy újra Formula-1-es autóba ül.

Mivel a hétszeres világbajnok teljesen elzárkózott, minden jóformán csak találgatás vele kapcsolatban. A Sky Sports újságírója, Craig Slater azonban bennfentesekre hivatkozott, amikor a brit jövőjéről beszélt. Szerinte Hamilton még mindig nem döntötte el, mihez szeretne kezdeni. „69 nap van a szezonnyitó Bahreini Nagydíjig. Lewishoz közelállóktól azt hallottam, jelenleg továbbra is bizonytalan, ott lesz-e azon a versenyen” – mondta Slater.



Szerinte nem lehet kizárni, hogy a Mercedes pilótája visszatér, hiszen a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki cím ugyanúgy csábítja. „Sok emberrel beszéltem, aki kapcsolatban áll vele, Javarészt arra számítanak, hogy Lewis újra itt lesz és 2022-ben megpróbálja megszerezni azt a nyolcadik címet. Azt is mondták, hogy bár akkor úgy tűnt, jól viselte a vereséget, utána nagyon lesújtotta” – folytatta.

Slater szerint a döntésben erősen közrejátszik majd az, hogy az F1 vezetősége mire jut az Abu Dhabi Nagydíjon történtek ügyében. Ahogy az FIA közölte, mindenképpen kivizsgálják, hogyan alakulhatott ki az ott látott zűrzavar, és igyekeznek megtalálni a módját annak, hogy a jövőben a hasonló eseteket elkerülhessék. Minél később jelentenek azonban be valamiféle eredményt, annál valószínűbb, hogy a 2022-es rajtrácson Hamilton nem lesz ott. „Ha elhúzzák ezt az egészet, és későn kapunk információkat arról, mi lesz az F1-gyel, az Lewis helyzetét is rontja” – jelentette ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: