DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„50 százalék van Hamilton visszavonulására”

A szezonzáró óta nem állt a nyilvánosság elé Lewis Hamilton, így felmerültek olyan pletykák, hogy a hétszeres világbajnok esetleg befejezi a pályafutását. Alain Prost szerint ez is előfordulhat.

Hatalmas csata végén veszítette el a világbajnoki címet a Mercedes brit pilótája, aki a futam utáni interjút követően egy hosszú hallgatásba kezdett. A közösségi médiában az Abu Dhabi Nagydíj szombati napja óta nem tett közzé egyetlen bejegyzést sem, továbbá nyilatkozni sem volt hajlandó azóta.

Ebből többen azt szűrték le, hogy visszavonulhat és a tavaly megköttetett új szerződése ellenére, elhagyja a sportágat. A franciák négyszeres világbajnoka, Alain Prost szerint Hamiltonnak ugyanannyi oka van folytatnia a karrierjét, mint befejezni azt.



„Nehéz beleképzelni magunkat a helyzetébe. Bizonyára ugyanannyi oka van arra, hogy abbahagyja, mint arra, hogy folytassa. Ez ötven-ötven. Nagy csapás volt ez a számára, de nagyon szomorú lenne, ha ebben a szezonban már nem lenne itt” – idézte Prost szavait a Le Journal du Dimanche című hetilap.

A korábbi F1-es pilóta úgy véli, az új szabályok nagy kihívás elé állítanak majd mindenkit, ez pedig csábító lehet Hamilton számára.

„Szeretnék optimista maradni, mert ott van a nyolcadik bajnoki cím lehetősége és az új technikai szabályzat, ahol talán három csapat is versenyben lehet az élen, négy-öt versenyző is küzdhet majd a címért. Ez egy olyan kihívás, amit Hamilton talán szívesen vállalna” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: