DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: Lehet, hogy ez volt az utolsó versenyem

Az F1-től visszavonult finn versenyző szerint könnyen megeshet, hogy a tavalyi szezonzáró volt az utolsó profi megmérettetése karrierjében – az biztos, hogy sűrű programot sehol nem fog vállalni.

Kimi Raikkönen tavaly év végén rekordhosszúságú karrier után búcsúzott el a Formula-1-től. A jövőt illetően nem árult el konkrét terveket, csupán annyit, hogy szeretne több időt tölteni a családjával, így ő maga sem zárja ki, hogy a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj volt az utolsó megmérettetése profi autóversenyzőként (ahogy azt sem, hogy az F1-es paddockba sem teszi be többé a lábát) – erről a Motorsport.com szaklapnak adott interjúban beszélt még a búcsúfutamán:

raikkonen-abudhabi-2021-dppi_1



„Ez előfordulhat, nagyon könnyedén – másrészt viszont megtörténhet, hogy abszolút tévedek” – tette hozzá a 2007-es világbajnok. „Ezért nem terveztem még semmit. Nem akarok tervezni, mert hosszú idő után végre nem a munkabeosztásom diktálja a teljes életem ütemét: korábban az én életemmel, s így a családoméval is ez volt a helyzet. Várom már ezt, úgyhogy nem akarok óriási terveket szövögetni erről vagy arról.”

Raikkönen szerint bármit hozhat még számára a jövő, mert biztos afelől, hogy megkeresései úgyis lesznek: „Biztos vagyok benne, hogy elő fognak állni dolgokkal ez emberek. És ha valaminek lenne értelme, akkor miért ne vágnék bele? De az biztos, hogy előbb szükségem van egy kis időre kikapcsolódni.”

Azt hangsúlyozta a finn klasszis, hogy olyan sűrű programot semmiképp nem foglal bevállalni, mint tette 2010-ben és 2011-ben, amikor az F1-ből ideiglenesen kikerülve a raliba és a NASCAR-ba is belekóstolt. A Jégember ismét elmondta: egyelőre csak azt várja, hogy több időt tölthessen otthon, amelynek reményei szerint a gyermekei is örülnek.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: