DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen: Talán többet be sem lépek a paddockba

Még nem tudja megmondani, mennyire fog hiányozni neki az F1, de azt ismét elmondta a visszavonult finn, hogy számára sosem a versenyzés jelentette a teljes életet, mindig volt valami fontosabb.

Rekordhosszúságú karrier után búcsúzott el a 2021-es idény végén a Formula-1-től Kimi Raikkönen: mindenkinél több nagydíjon állt rajthoz a 2007-es világbajnok. A finn többször is hangsúlyozta, hogy a versenyzésen kívül semmi mást nem élvezett az F1-ben, így azt sem tudja megmondani, hogy mindez mennyire fog neki hiányozni:

raikkonen-abudhabi-2021-dppi



„Majd idővel kiderül” – felelte a BILD erre vonatkozó kérdésére Raikkönen. „Amit tudok, hogy csakis a vezetést élveztem benne. Lehet, hogy soha többé nem teszem be a lábam a paddockba. Sosem jelentette az életemet a Formula-1. Mindig voltak dolgok, amelyek fontosabbak voltak számomra. Ebben semmi változás nem lesz. Nem azért hagytam abba, mert már nincs bennem elég erő, hanem mert van jobb dolgom is, mint repülőkön ülni és szállodákban tartózkodni.”

Ami Raikkönen további terveit illeti: ezek a jelek szerint még mindig körvonalazódtak számára, egyelőre csak szeretne vakációzni és több időt tölteni a családjával – amelyet igazi kimis megszólalással érzékeltetett: „A gyerekeim egy kutyát akarnak, de még nem döntöttünk. Talán az is elég lesz nekik, hogy újra több időt töltök otthon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: