DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Raikkönen: Végre otthon lehetek a gyerekekkel

Nem nagyon hatotta meg a fékhiba miatti kiesés és a Nap versenyzője-díj sem a visszavonuló finnt Abu Dhabiban, helyette már csak a családjával töltendő időt várja a 2007-es F1-es világbajnok.

Nem alakult meseszerűen Kimi Raikkönen karrierjének utolsó Formula-1-es futama Abu Dhabiban: egy fékprobléma miatt a falnak csúszott, így kénytelen volt idejekorán kiállni a versenyből. Ennek ellenére ő kapta a legtöbb voksot a rajongóktól a Nap versenyzője-szavazáson – de mint az várható volt, sem ez, sem a kiesés nem igazán hatotta meg a visszavonuló finnt:

raikkonen-abudhabi-2021-dppi



„Néha így alakulnak a dolgok ebben a sportban” – idézi Raikkönent a RacingNews365.com szakoldal. „Volt valami probléma a kerékanyával, aztán már az előző körben is volt egy pillanatom az 5-ös kanyarban, majd a 7-esben teljesen elszállt. De ez is a játék része, és hogy őszinte legyek, a végeredmény nem is igazán számított nekem.”

A 2007-es világbajnok már várja az F1 utáni életet: „Boldog vagyok. Már várom az átlagos életet, amit a versenyhétvégéken kívülről ismerünk. Otthon lehetek, a családdal tölthetem az időt, és tervezhetünk is valamit. Nehéz úgy tervezni bármit is, miközben ezt a munkát végezzük, mivel elég gyorsan változnak itt a dolgok, ha pedig tervezel… elfelejthetsz mindent. Úgy gondolom, nagyszerű ez a szabadság és az, hogy otthon lehetek a gyerekekkel. Gyorsan nőnek, emellett a feleségemmel is lehetek, amit már nagyon várok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: