DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Horner: Wolff egy más állatfaj

Élt már meg intenzív világbajnoki párharcokat a Red Bull F1-es csapatfőnöke, de úgy érzi, a Mercedes vezérével tavaly a pályán kívül lezajlott csörték más szintet képviseltek.

A Formula-1 történetének egyik legizgalmasabb és legfeszültebb párharcát vívta 2021-ben a Mercedes és a Red Bull, amelynek végén a pilóták között az utóbbit képviselő Max Verstappen, a konstruktőri értékelésben viszont a zsinórban nyolcadszor nyerő Ezüst Nyilak diadalmaskodtak. A pályán zajló küzdelem mellett számos csörtét láthattunk a médián keresztül a két csapatvezető, Christian Horner és Toto Wolff között – erről a Red Bullt irányító szakember beszélt a Formule 1 Magazine hasábjain:

horner-wolff-redbull-2021



„Hogy szeretem-e ezt? Nem. De része-e ez a sportnak? Igen. Nem tudom, hogy jó vagyok-e ebben, de nagyon szeretem ezt a sportot. Ebben az iparban nőttem fel, és úgy gondolom, a legfontosabb dolog, ami számít, amit a pályán nyújtasz.”

Horner arra is utalt, hogy a Wolff-fal vívott mentális játszmáik egészen más szintet képviseltek, mint például a 2010-es évek első felében a Ferrari-főnök és jelenleg az F1-et irányító Stefano Domenicali elleniek:

„Amikor Sebastian Vettellel Fernando Alonso ellen harcoltunk a vb-címért, Stefano Domenicali volt a Ferrari főnöke. Akkoriban más volt a versengés: fogalmazzunk úgy, hogy úriemberek szintjén zajlott. A tavalyi év viszont a pályán és azon kívül is intenzív volt. Úgy gondolom, Toto másképp játssza ezt: ő egy más állatfaj.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: