DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nézők nélkül rendezhetik az első tesztet

A hírek szerint nagy esély mutatkozik arra, hogy a 2022-es szezon első tesztjén nem lehetnek jelen a rajongók Barcelónában. Erre a lépésre a járványhelyzet jelenlegi állása miatt lehet szükség.

Új korszak indul a Formula-1 történetében köszönhetően az idei évtől hatályos aerodinamikai szabályoknak. A vadonatúj versenygépeket a szurkolók az esztendő első szezonelőtti tesztjén tekinthetnék meg először személyesen a Spanyol Nagydíjnak is otthont adó versenypályán február 23 és 25 között, ám legújabb információk alapján erre valószínűleg mégsem lesz lehetőség.

Az elmúlt hetekben ugyanis jelentősen megnőtt az esetszám az országban, főként Katalóniában, így nem sok esély mutatkozik arra, hogy nézők is jelen lehetnek majd az eseményen. A holland Motorsport beszámolója alapján jelenleg úgy tűnik, nem lesz lehetőség arra, hogy beengedjék az embereket a lelátókra, arról azonban egyelőre nincsen hír, hogy a szezonnyitó helyszínén is hasonló döntést hoznának a jövőben.



Az idei évre a szezonelőtti tesztnapok számát háromról hatra növelték, hogy az új szabályok szerint épült autókról minél több adatot tudjanak a csapatok, így az első futam előtt két helyszínen is három napos tesztet is rendeznek a mezőny számára. Az elsőt február végén Barcelónában, míg a másodikat Bahreinben március 11-13 között.

Az idénynyitónak szintén Bahrein ad majd otthont a tervek szerint egy héttel később, március 18 és 20 között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: