DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Ha a legjobb pilóta kiszáll, az egy vádirat az F1 számára

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton és csapata rendkívül csalódott, amiért elúszott a nyolcadik bajnoki elsőség és ezért nem titkoltan az FIA-t teszik felelőssé. A Mercedes egyelőre nem keres új pilótát.

Az Abu Dhabi Nagydíj után is hosszasan ment az üzengetés Toto Wolff és az FIA, illetve legfelsőbb tisztviselői között, leginkább Michael Masi versenyigazgatóra húzták rá a vizes lepedőt versenyvégi döntései miatt. Az utolsó körös „sprintfutamon” ugyanis Max Verstappen óriási gumielőnnyel rendelkezett és bár a Mercedes is kihozhatta volna pilótáját kerékcserére, ezt nem vállalták be, így a holland könnyűszerrel megelőzte Hamiltont, majd elillant tőle és megszerezte a világbajnoki címet.

Wolff pszichológiai háborút folytat az FIA ellen, vagy Hamilton tényleg komolyan fontolgatja a kiszállást?


Több forrás (köztük maga Wolff is) arról számolt be, hogy Lewis Hamilton komolyan fontolgatja a visszavonulás lehetőségét, bár sokan mások pedig úgy vélekednek, egyszerűen ez is a nyomásgyakorlás egyik eszköze az FIA-val szemben. Egyre több híresztelés látott napvilágot arról, ki jöhetne számításba a Mercedesnél Hamilton utódjaként, amennyiben a veterán brit a távozás mellett dönt, a német Bild című lap arról értesült, hogy a Mercedes egyáltalán nem is keresgél a pilótapiacon senkit, aki Hamiltont pótolhatná az istállónál. Azt azonban ők is elismerik, ha a hétszeres világbajnok mégis lelépne, akkor a csapatot alaposan átdobná ezzel a palánkon az utolsó pillanatban.

A Mercedes csapatfőnöke azonban a Krone című lapnak adott interjújában továbbra is azt a vonalat igyekszik erősíteni, hogy Hamilton tényleg hezitál, hogy visszavonuljon-e azonnali hatállyal, vagy sem. „Valóban remélem, hogy ismét látni fogjuk őt köztünk. Az egész sportág legfontosabb alakja Lewis Hamilton. Amennyiben a gyalázatos döntések miatt határozna úgy a legjobb pilóta, hogy elhagyja a száguldó cirkuszt, az felérne egy valódi vádirattal a Formula-1 részére” – fogalmazott igen élesen Toto Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: